Design
Design  »  Hotel  »  Luxus hotel a svájci Alpokban
Hotel

Luxus hotel a svájci Alpokban

Élménydesigner
Design hoteltől a hagyományos panzióig terjed a szálláslehetőségek széles skálája az alpesi lejtőkön. A 100 esztendős fogadó azonban kitűnik közülük.

A Valais régióbeli kis, családi szálló mindig népszerű helynek számított a bel- és külföldi vendégek körében. A generációról generációra öröklődő tudás arról, hogyan kell egy efféle intézményt jól vezetni és fejleszteni, meglátszik a korábban Mont Blanc Hotel névre hallgató, mára Le Crans Hotel & SPA-ra keresztelt szállodán.

A hotel rusztikus, alpesi stílusban épült új szárnya
Faragott bútorok a teraszon, ahonnan körpanoráma nyílik az Alpokra

Az eredeti épület egy részét elbontották, helyére klasszikus, alpesi stílusú faházat emeltek, illetve a megmaradt épületrészeket tovább bővítették. A korszerűsítés eredménye hat lakosztály, egy apartman és hét szoba, melyek deluxe, prestige vagy superior minőségben várják a vendégeket.

Az Atlas junior suite észak-afrikai motívumokkal
Tágas, otthonos lakosztályok a felújított szárnyban
A Dolomites junior suite klasszikus berendezése
A hotelre kívülről jellemző alpesi stílus a belső terekre is jellemző, azzal a különbséggel, hogy a lakosztályok és a szobák a világ egy-egy nevezetes hegyvidékéhez vagy hegycsúcsához kötődnek, amit kialakításuk, bútorozásuk is tükröz. Így például az Annapurna junior suite berendezésében a Himalája vidékéről hozott kisbútorok és kiegészítők jelennek meg, a deluxe room Kilimanjaro erőteljes afrikai jelleget hordoz, vagy az Atlas nevű lakosztály is Észak-Afrika motívumait kapta díszítésül.

Az Everest lakosztály
Kézzel festett falak az Everest lakosztályban
A Le Crans Hotel & SPA lobbyja
A meghitt, családi légkör leginkább az asztalnál, az étkezések alkalmával tapasztalható meg. Az Alpokra páratlan panorámával néző étteremben kandalló melegíti a helyiséget, de a valódi otthonosságot a konyhában elhelyezett asztalok mellett tapasztalhatják meg a vendégek. Itt ugyanis rögtön a tűzhelyről tálalják a friss ételeket az asztalukra. A berendezésre mindenütt a robosztus, kézzel faragott, esztergált tömörfa bútorok jellemzők, természetesen a süppedős karosszékek és kanapék sem hiányoznak. Ezekre a szivarszobában bukkanhatunk, míg a borbárra a könnyedebb stílus a jellemző. A boltíves, téglával kirakott pince valódi borkincseket rejt.

A szabatéri medence időjárástól és évszaktól függetlenül nagyon népszerű
A rusztikus, tradicionális jelleggel szemben modern kialakítást kapott a hotel spa részlege. Különösen népszerű a szabadtéri medence, ahova egy közeli gyógyforrás biztosítja a leghidegebb napokon is kellemesen meleg vizet.

Címkék: 


KATEGÓRIÁK
Hotel (99)