Design
Design  »  Hotel  »  Luxus hotel nem csak alpesi sízőknek
Hotel

Luxus hotel nem csak alpesi sízőknek

Élménydesigner
Téli sportokat űzőknek már egy hütte is jól jön két lesiklás között, ám a nap végén egy minden luxussal felszerelt „menedékház” maga a mennyország.
Ausztriában, Hinterthalban található az a vadászház, mely évtizedekig állt üresen, mígnem egy családi vállalkozás jóvoltából luxus hotelként született újjá. Az átalakítás egy firenzei sztár építész páros, Michele és Christie Bonan tervei nyomán történt, a végeredmény pedig a hangulatos, ízig-vérig alpesi, ugyanakkor design elemekben bővelkedő Jagdgut Wachtelhof lett.

Tradicionális bútorok és modern technika az alpesi hotelben

Természetes anyagok és meleg színek dominálnak minden lakosztályban

Klasszikus elegancia a fürdőben

Az egykori kocsiszínből átalakított lounge

Rusztikus stílusú társalgó

A hagyományos hegyi építészet és a modern design ötvözete sajátos, kissé nomád hangulatot teremt. A belső terek domináns anyaga a fa, jó minőségű, időtálló tölgy és a fenyő, valamint a hagyományos stílusú, finom szövetek, a bőr és a kasmír. A természetes színek és anyagok a leginkább uralkodó elemei a Jagdgut Wachtelhof-nak. A bútorok közül több is eredetileg a vadászházhoz tartozott, némelyik 150 éves. Ezeket felújították és a közösségi terekben, illetve lakosztályokban helyezték el.

Étterem a régi vadászház étkezőjében

A vidékre jellemző faanyagok mindenütt megjelennek

Az étterem egyszerre modern és hagyományos

Hangulatos sarok a lounge-ban

A Jagdgut Wachtelhof könyvtárszobája és bárja

Szivarszoba klasszikus berendezéssel

A tervezők a hotel főépületét toldásokkal bővítették, melyekbe további apartmanokat, valamint könyvtár- és szivarszobát alakítottak ki. Az egyik mellékszárnyban a wellness részleg található, télen is használható kültéri medencével és szaunaházzal. Az új épületszárnyról egyébként nehéz lenne megállapítani, hogy nem egyidős a főépülettel – tökéletesen illeszkedik a hagyományos részekhez. Építése során a helyben található természetes és környezetbarát anyagok kapták a főszerepet. A Jagdgut Wachtelhof nem csak nosztalgiázni és nem csak a síszezonban kívánatos.

A spa bejárata

Az egész évben használható medence a szaunaházakkal


Címkék: 


KATEGÓRIÁK
Hotel (99)