Design
Design  »  Hotel  »  Luxushotel, amely könyvtár is
Hotel

Luxushotel, amely könyvtár is

Élménydesigner
 
2012. május 29.
Egy hotel számtalan dologgal csábíthat: paradicsomi környezettel, különleges designnal, egyedi szolgáltatásokkal. A The Library-ben mindez együtt jár.
Koh Samui - túl azon, hogy édenkertet idéző hely - nagyon népszerű a különlegességeket kedvelők körében. Ezt a helyet szeretik a dúsgazdag és kevésbé tehetős modern hippik, nevezzük őket városi nomádoknak, a kalandor világutazók és filozófus lelkületű világmegváltók. Természetesen nem csak rájuk számít az ötcsillagos hotel, de főként ők fognak örülni a The Library-nek.

A hotel kertje az imitt-amott felbukkanó olvasó figurákkal. Ez a The Library
The Library bejárata


A Chaweng Beach-en álló The Library elegáns minimalista architektúrájával szinte észrevétlenül bújik meg a part menti dús növényzetben. A körülötte elterülő buja, szubtrópusi erdő természetes kerítést képez, falakkal lekeríteni ezért szükségtelen volt a hotelt. Nem egyetlen szálloda épületről van szó, az ide nem is illene. A The Library barátságos, családias légköre a 26 különálló stúdiónak köszönhető, melyek minden kényelemmel felszereltek.

A loung-hoz tartozó terasz
Lobby és lounge a The Library-ben
Piros mozaikkal burkolt medence


A bungalók berendezése ugyancsak minimalista, luxus minőségű, mely jól illeszkedik a jellegzetes thai stílushoz. A dobogóra helyezett fekvőhelyek, az ugyancsak megemelt, kanapét helyettesítő tatamik, a monokróm színek és a kevés, de hangsúlyos díszek, kiegészítők egyszerre árulkodnak minimalizmusról és luxusról. A szobák árnyékolását forgatható, zsalu-szerű nyílászárók látják el. Mindegyik stúdió a tengerre néz és legalább egyik oldaláról terasz is növeli a teret.

A minimál és a thai stílus ötvözése jellemzi a szobák berendezését
A terasz tetszés szerint összenyitható a belső térrel


A könyvtár különálló épületben található, jelenléte magától értetődő. Valójában senki nem lepődik meg azon, hogy egy trópusi tengerparti hotelhez önálló könyvtár is tartozik. Sőt, a hotel kertjében felbukkanó, könyvet olvasó szobrok erősen utalnak a szálloda jellegére. Itt olvasni kötelező!

Napsütötte, szellős könyvtár, lazító olvasásra alkalmas berendezéssel

Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK


KATEGÓRIÁK
Hotel (99)