Design
Design  »  Hotel  »  Luxusszálló a vulkán tövében
Hotel

Luxusszálló a vulkán tövében

Élménydesigner
 
2012. április 23.
Semmi aggodalom, Vulcano tűzhányója már nem működik, de a Földközi-tenger déli medencéje és az itt található Therasia Resort lenyűgözőek.
Vulcano szigete egyike a Lipari szigetcsoport hét tagjának és olyan „szomszédsággal” büszkélkedhet, mint Stromboli, Lipari, Salina, Panarea, Alicudi és Filicudi, valamint a látótávolságon belül található Szicília. Aki működő vulkánt akar, nem kell sokat utaznia.

A szobák berendezése a helyi hagyományokat követi
A kihagyhatatlan naplemente


A vakító fehér épületegyüttes Vulcanello hegyfokán áll, messziről látszik a sötét vulkáni kőzettel körülvéve. A hotel valójában egy régi épület átalakítása után született újjá és lett belőle ötcsillagos szálloda. Az átépítés során, a környezetet tiszteletben tartva csak helyi anyagokat használtak: az Etna vulkáni köveit, szicíliai terrakottát, cédrus- és olajfát.

A Therasia Resort épülettömbje tökéletesen simul a tájba
Minden szobához terasz tartozik jacuzzival


A szobák berendezésekor is a helyi hagyományokat tartották szem előtt a tulajdonosok. Részben ennek is köszönhető, hogy családias jellegű apartmanokat sikerült kialakítani, melyekhez önálló, panorámás teraszok tartoznak. Minden szoba a tengerre néz, a vendégek a szomszédos szigetek látványában és a Vulcano Nemzeti Parkban gyönyörködhetnek.

Jellegzetes normann mór stílusú épület
A hotel terasza. Karnyújtásnyira Lipari szigete


A normann mór stílus jellemző Szicíliára és környező szigeteire, ennek jegyei visszaköszönnek a Therasia Resorton is. Nem túl magas, lépcsőzetesen emelkedő, teraszos épület, boltívekkel, bástyákkal masszívan támaszkodik a mögötte húzódó hegyoldalnak. Az épület tömbje természetesen simul a tájba, tökéletes része annak, nincsenek markáns zárások sem a tengerpart, sem a szárazföld felé.

Lobbi a Therasia Resortban


Therasia jelentése egyébként forró. Ez utal azokra a hőforrásokra, melyek vize és iszapja csodát tesz és Vulcano szigete dúskál ebben a kincsben. A Therasia vendégei a sziget minden gyümölcsét élvezhetik.

Vacsora a Therasia resort teraszán, kilátással a Tirrén-tengerre

Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK


KATEGÓRIÁK
Hotel (99)