Design
Design  »  Hotel  »  Madrid ölelésében
Hotel

Madrid ölelésében

Élménydesigner
Túlzások nélkül állíthatjuk, hogy a Zaha Hadid tervezte belső terekre műalkotásként tekinthetünk. Ő maga is ekként aposztrofálja alkotásait.
Az építész számára maga a boldog beteljesülés, amikor a megbízó bizonyos kereteken belül teljes autonómiát biztosít számára. Hát még az olyan öntörvényű építészeknek jelent ez sokat, mint Zaha Hadid és tehetséges csapata. Abba persze bele se gondoljunk, mit lépnének, ha nem kapnák meg ezt a fajta alkotói szabadságot. Valószínű, hogy a világ néhány meghatározó épülettel szegényebb lenne.

Fotó: Helen Binet
A madridi Hotel Puerta America esetében is az előbb felvázolt optimális állapot állt fenn, azaz Hadidék úgy tervezték, ahogy jónak látták. Ebből született meg egy új, helyi építészeti nyelv, melynek alapját az innováció, a digitális tervezés és a legújabb gyártási lehetőségek képezik.A 30 szobás, 1200 négyzetméteres szálloda minden helyiségében a padló, a falak és a bútorok egyetlen folytonos felületet képeznek, mintha ez lenne a bőr a testen. Minden egyes elem lekerekített formákból építkezik, puhaságot sugall, "ölbe veszi" használóját. Ezért aztán – még ha elsőre meghökkentő is a látvány – itt még senki sem érezte magát kellemetlenül. Ami már csak azért is kizárt, mert luxus szállodában járunk.

Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK
Terasz lakás Brazíliában
Fábio Galeazzo nem mindennapi látványt teremtett a brazíliai lakásban, ami egyszerre fényűző és naturális. Brazíliában található a lakás.


KATEGÓRIÁK
Hotel (99)