Design
Design  »  Hotel  »  Palazzina Grassi Velencében
Hotel

Palazzina Grassi Velencében

Élménydesigner
 
2012. január 25.
Velencében járva mindig olyan érzésem támad, mintha színházi díszletek között barangolnék. A Palazzina Grassi pontosan illik a teátrum kelléktárába.
Történjék bármi, számomra Velence mitikus város marad. Egy kicsit a világ közepe, a kopottságával együtt is tündöklő, páratlan hely, a kifinomult luxus szimbóluma. Itt, a művészi Velence szívében, a Canal Grande mellett épült a XVI. században a Grassi palota, az egykori kereskedőváros megújult büszkesége. A hotel Philippe Starck tervei nyomán született újjá, a filozófiai tartalmat Emanuele Garosci adta hozzá. Kettejük szenvedélyes Velence imádata volt a project vezérgondolata.

Reggeli a teraszon, stílusosan (Fotó: Aldo és Cristiana Martinelli)
Velencei tükörrel borított fal az egyik lakosztály fürdőszobájában


Starck és Garosci az ötcsillagos luxushotellel Velence lényegét szándékoztak megalkotni, egy olyan helyet, mely megtestesíti a hagyomány és a modernitás közötti harmóniát. A kivételes minőségű belsőt a padlótól a mennyezetig Starck tervezte, és a legjobb olasz kézművesek készítették. A dekoráció hű marad a helyhez: velencei tükrök garmadája, kézzel faragott és intarziás, gyöngyházzal berakott mahagóni bútorok, csiszolt üveg, muránói üveg és hagyományos módon kézzel készült tégla, eredeti antik ritkaságok.

Tradíció és modernizmus az egyik lakosztályban
A velencei tükör és muránói üveg lámpa a szobák alapfelszereléséhez tartozik


Starck úgy működött, mint egy precíz filmrendező: a maga kreatív univerzumát ügyesen helyezte ide, a lagúnára és mindent belesűrített, amit Velence a képzeletben jelent és valaha is jelentett. Most láthatjuk, hogy a képzelet és a valóság mennyire közel járnak egymáshoz.

Lounge Starck székekkel
A luxushotel tárgyalója kijárattal a vizitaxi állomásra


Végül néhány technikai adat. A Palazzina Grassi 2800 négyzetméteres, 16 szobával és 6 apartmannal büszkélkedhet, étteremmel, bárral és privát klubbal várja vendégeit. A szobák és az apartmanok kivétel nélkül erkélyesek, melyekről egyenesen a Canal Grande-ra tekinthetünk.

A Palazzina Grassi egyik bárja

Címkék: 


KATEGÓRIÁK
Hotel (99)