Design
Design  »  Hotel  »  Reneszánsz palotából design hotel
Hotel

Reneszánsz palotából design hotel

Élménydesigner
Olaszországban gyakori, ha egy luxushotel hatszáz évvel ezelőtt arisztokraták otthonául szolgált. A ritkaság a hotelben található design gyűjtemény.
Valpolicella szívében, Corrubbio-ban a régi Villa Amista ad otthont a Byblos divatmárka ötcsillagos szállodájának a Byblos Art Hotelnek. A 15. században, egy római kori gerendaház alapjaira épült palota építésze Micheli Sanmicheli volt, aki nem bánt spórolósan a korabeli luxussal: krónikák szerint a Villa Amista minden földi jóval rendelkezett, ami egy reneszánsz kastélyban elengedhetetlen. Aztán az épület többször gazdát cserélt, át is építették, mígnem az elmúlt 80 esztendőt többé-kevésbé elhagyatottan töltötte. Így fedezte fel és vásárolta meg a szenvedélyes műkedvelő és a Byblos márka tulajdonosa, Dino Facchini. A Facchini család teljes felújítást és luxushotelt álmodott a Villa Amistába.

Az arisztokratikus megjelenésű Villa Amista

A lobby-ban freskók, terazzo burkolat és muránói
üveg csillárok, valamint Ron Arad székek
keverednek egymással

A Byblos Art Hotel pazar kávézója

Kultikus design bútorok gyűjteménye a szobákban

Mendini híres fotelje az egyik hálószobában


A felújítási projektet Alessandro Mendinire bízták és Mendini mester hozta a formáját. A korhű módon felújított, pazar tereket a 20. század legnevesebb tervezőinek és képzőművészeinek munkáival rendezte be. A villa két tornyát, a központi termeket és a kis Szent Rocco kápolnát restaurálták, a szobákból a még megmenthető freskókat ugyancsak rendbe hozták, egyes helyiségek pedig teljesen új arcot kaptak. A 20 ezer négyzetméteres kertből Gianfranco Paghera tervező varázsolt földi paradicsomot, szökőkutakkal, úszómedencével, ősfákkal övezett sétányokkal és pergolás pihenőkkel.

Palotához illő fürdőszoba

Az ágy mögött Peter Halley, amerikai művész munkája látható

Ugyancsak egy Peter Halley festmény

Hálószoba Mendini stílusában

Design bútorok a lakosztályban, a falon Beatriz Millar műve


A Byblos Art Hotel bútorai és kiegészítői olyan nevekhez fűződnek, mint Eero Saarinen, Frank Lloyd Wright, Aldo Rossi, Philippe Starck, Ron Arad, Gaetano Pesce, Anna Gili, Patricia Urquiola, Harrison & Gil, Marcel Wanders, Ettore Sottsass, Luca Sacchetti munkái láthatók mindenütt. A luxushotel egyben kortárs műalkotások és design tárgyak gyűjteménye is, ahol az alkotások nem kordonok mögött, érinthetetlenül várják a közönséget, hanem használatba vehetők, sőt, akár el is nyűhetők.

Fényűzés és design

A fürdőszobában Philippe Starck tervezte csaptelepek vannak

A Villa Amista esti fényei

Az étterem reneszánsz freskókkal és
design bútorokkal

Starck székek, a falon Mimmo Rotella képe

A bárt Anna Gilli bútorai töltik meg

Tekintélyes méretű medence a 20 ezer négyzetméteres reneszánsz kertben

Az Espace Byblos wellness központ. A mennyezetet reneszánsz mozaik díszíti


Címkék: 


KATEGÓRIÁK
Hotel (99)