Design
Design  »  Hotel  »  Semiramis, az elvarázsolt hotel
Hotel

Semiramis, az elvarázsolt hotel

Élménydesigner
 
2012. május 15.
A butik hotel más, mint a többi. Kisebb, barátságosabb, kívül-belül különlegesebb és az élmény maradandó. A Semiramisban biztosan az.
Ha Karim Rashid szállodatervezésre adja a fejét, biztosak lehetünk abban, hogy egészen különös végeredmény születik. Valami olyan, amit minél többen szeretnének kipróbálni, de legalábbis közelről megnézni. Athén külvárosában, Kifissia-ban épült fel a Semiramis, a görög főváros legdivatosabb butik hotele, ahol nem csak megszállni, szórakozni is sikk.

A színes fények elvarázsolt hangulatot kölcsönöznek a butik hotelnek (Fotó: Jean Francois Jaussaud)
A teraszon organikus formájú úszómedence


Karim Rashid, mint annyi más megvalósult épületénél, ismét a művészetet ötvözte a téglával és a habarccsal. Az enteriőröktől a személyzeti egyenruhán keresztül az egyen samponos palackig, mindent Karim tervezett, még a bútorok jelentős része is egyedi alkotás. Egyedül a világítás Umbra, Foscarini, Artemide, Capellini, és még sorolhatnánk a gyártók krémjét.

Az első benyomás a szállodai recepción
Rózsaszínű üvegcsarnok a Semiramis bejárata
A lobby jellegzetes berendezése és színvilága


Az épület külső homlokzatát apró, magasfényű csempe borítja, belül pedig színes műkő burkolólapok, üveg csempe, teak fa, epoxi padló, egyedi nyomatos szőnyegek, színezett üvegtáblák és Rashid-mintás tapéták uralják a teret. Jellegzetesek a színek: rózsaszín, élénkzöld, narancs- és citromsárga, melyek Karim Rashid munkáiban szinte mindig felfedezhetők.

Kék és fehér színben úszik a bár, de ez akármikor megváltozhat...
Ugyancsak a bár, most lilában megvilágítva
A földszinti bár üveggel borított fala mögül LED-ek szolgáltatják a fényt


A medence alakjában organikus formákra törekedett a tervező. Azt formázta meg, amikor az eső tócsába gyűlik, és ez soha sem tökéletes kör, főleg nem szögletes, inkább lágyan ívelő, gömbölyded alakzat.

A hotelben 42 lakosztály, illetve 6 medence parti bungaló közül választhatnak a vendégek. Az emeleti bár színjátszó fala egyedi hangulatot teremt, és ugyanezt a stílust követi a medence parti félig nyitott lounge, illetve a grill terasz is.

A lounge falára változó mintákat vetítenek
Szoba Karim Rashid tervezte székkel, asztallal, Karim Rashid színeivel és motívumaival


Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK


KATEGÓRIÁK
Hotel (99)