Design
Design  »  Hotel  »  Sikkes design hotel New York-ban
Hotel

Sikkes design hotel New York-ban

Design Club
 
2012. július 3.
Ha egy világvárosba ellátogatunk, nem egyszerű feladat egy jó hotelt találni, főleg ha az ember nem egy klasszikus, luxushotelt keres, hanem annál egy sokkal személyesebb, kifinomultabb szállodát, ahol meghúzhatja magát néhány napra. A Crosby Street-en található hotel ezek közül több elvárásnak is megfelel.

Általában nincs türelmünk egy nyaralás alkalmával a személyzettel viaskodni. Ilyenkor azt szeretjük, ha kiszolgálnak, kényeztetnek minket. Otthonunkban eleget robotolunk a mindennapok alatt, amikor viszont kikapcsolódunk, akkor teljes mértékben pihenni akarunk. A Crosby Street Hotel esetében nem csupán a design volt a fő szempont, hiszen attól, hogy valami jól néz ki vagy divatos, még nem biztos hogy megfelel az elvárásainknak. Egy ilyen hotelban ki kell szolgálni a vendég minden vágyát és különlegessé kell tenni az itt megszerzett élményt.

Sok hotel esetében már kötelező elvárás, hogy legyen internet elérhetőség és több technikai feltételnek feleljen meg már maga a vendégszoba is. A Crosby hotel ellenkezőleg építette fel a koncepcióját. A szálloda tulajdonosai úgy gondolják, hogy a tökéletes kikapcsolódáshoz nélkülöznünk kell azokat a dolgokat, amik stresszessé tesznek minket a valós életben, a hétköznapokban. Éppen ezért itt nincs wifi és egyéb olyan szolgáltatás, ami arra kényszerítené az ide látogató közönséget, hogy a nyaralás alatt is dolgozzon. Furcsa lehet ez a felfogás a világ egyik legnagyobb és legpezsgőbb városában, de hosszú távon kifizetődő az itt eltöltött meghitt időszak.

Ha már minden szolgáltatás és szervíz a komfortot szolgálja, akkor lehet foglalkozni magával a designnal, a külső és belső megjelenéssel. A hotel tágas, luxusszobái mind más arculatot kaptak. Van közte férfias, vagy kissé feminin. Van merészebb és kissé visszafogottabb is, a lényeg, hogy mindenki megtalálja a leginkább hozzá illő közeget, ahol képes a lelazulásra és a feltöltődésre. 

A Firmdale Hotel egy világszerte terjeszkedő láncolat, melynek egyik legjelentősebb tagja a londoni The Soho Hotel után a Crosby Street Hotel New York-ban. A Firmdale egy Nagy-Britannia központú boutique hotelcsoport, ami hat hotellal képviseltette magát kizárólag Londonban, mielőtt megnyitotta New York-i bázisát, amit egy házaspár üzemeltet.

A tulajdonosoknak köszönhető a kifogástalan belsőépítészeti kialakítás és az emberközpontúság jelenléte. Az itt megjelenő színek, textúrák és művészeti alkotások mind az ő ízlésükről árulkodik. Az eklektikus berendezésű szobák mellett vannak kifinomultabb helyiségek a British Airways business osztály utasai számára. 

További képekért kattintson ide


Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK


KATEGÓRIÁK
Hotel (99)