Design
Design  »  Hotel  »  A stockholmi Story
Hotel

A stockholmi Story

Élménydesigner
Ami a meglepetéseket illeti, ebben a svéd főváros felülmúlhatatlan. Mindig azt gondolom, hogy már mindent tudok róla, aztán szembejön valami újdonság.
Így jártam a Story Hotellel is, ami szállodának meglehetősen rendhagyó, inkább afféle bohémtanya igényes hippiknek. Maguk a svédek lazák és közvetlenek, egyáltalán nem jellemző rájuk a merevség vagy a kimértség. Így hát nem csoda, hogy a Story olyanra sikeredett, amilyen. Nem mellékesen különleges, kényelmes, kellemes, egyszóval remek!

Fotó: Anne Nybleaus


A Stockholm belvárosának közepén található szálloda a várostervezők kedvence: az épület régi, tökéletesen illik a városképbe. A szállodát pedig úgy alakították ki, hogy magát az épületet nem szedték ízeire, sőt, a hagyományos tereket idomították a hotel funkcióhoz. Magyarul a gombhoz keresték a kabátot, ami első hallásra bonyolultnak, mi több, alig kivitelezhetőnek tűnik, de a végeredmény magáért beszél.
A belső tér kialakításához egy hasonlóan megviselt épültbe álmodott new york-i étterem adta az ihletet, az enteriőrök a párizsi könnyeden elegáns szállók belsőire hajaznak, mindezt pedig fűszerezték azzal a szabad szellemmel, amit a korábban itt lakó progresszív zenészek és művészek hagytak maguk után. Innen erednek a felújításból szándékosan kihagyott födémtartó oszlopok, a nyers és egyáltalán nem eldolgozott betonfelületek, a helyenként foltos vakolat. Annál nagyobb paradoxon a látványban a csillogó fürdő, a sárgaréz kiegészítők, vagy fényűző bár. Az összhatás, a stílus olyan igazán eklektikus, némi vintage beütéssel, amiben szerintem sokan szívesen eléldegélnénk. Az biztos, hogy az itt tartózkodás emlékezetes, és ha újra erre járunk, a Story-ban szállunk meg.Címkék: 


KATEGÓRIÁK
Hotel (99)