Design
Design  »  Hotel  »  Több mint hotel
Hotel

Több mint hotel

Élménydesigner
A Valletta óvárosában található Lucia Nova időutazásra invitálja vendégeit. 250 évet lépünk vissza az időben és élvezzük a tradicionális luxust.
A kopott homlokzat ne tévesszen meg senkit. Ami odabent vár a megfáradt utazóra, minden képzeletet felülmúl. Málta fővárosában lépten-nyomon a múlt emlékeibe botlunk, és ezek jól megférnek a modern dolgokkal. A Lucia Nova is egy olyan hely, amely erre a kettősségre épül.

Fotó: Brian Grech / Valletta Suites

A berendezés az antik bútorok, a márkás darabok, valamint a testre szabott design elemek vegyülete. Stílusa rendkívül kifinomult, klasszikus, de nem tiszta stílus, inkább az eklektikához közelít. A gondosan összeválogatott bútorokat kiemelik a szabálytalan falak. Ezek sehol sem tükörsimák, inkább göröngyösek, helyenként kapartak, durván kidolgozottak. Ilyen háttér előtt a luxus jellegű berendezés csak még feltűnőbb. A festék keverése és a felhordás technikája ugyanaz volt, mint sok száz évvel ezelőtt. Az összképben meghatározó a színek és a textúrák bátor keverése.
A lépcsőház maga a titokzatosság. Szűk csigalépcsőn jutunk a lakosztályokhoz, kovácsotlvas korlát és fa lépcsőfokok vezetnek ide. Hogy a környezet milyen hatással van az emberi viselkedésre, itt nagyon jól meglátszik: a Lucia Nova-ban nincs helye a hangoskodásnak, már a bejáratnál el kezdünk viselkedni. Felvesszük azt a ritmust, amit ez a hely diktál. Ilyen környezetben élhetett valamikor egy máltai arisztokrata, és aki itt száll meg, egy kicsit maga is főúrnak, vagy úrnőnek érezheti magát.

Címkék: 


KATEGÓRIÁK
Hotel (99)