Design
Design  »  Hotel  »  Villa egy privát szigeten
Hotel

Villa egy privát szigeten

Élménydesigner
 
2012. május 22.
Fregate Island 3 négyzetkilométeres sziget valahol az Indiai-óceánon. Nincs ott más 16 kibérelhető luxus villán és a paradicsomi állapotokon kívül, ami hotel képében jelenik meg.
Amikor Lazare Picault 1744-ben felfedezte a Seychelle-szigeteket, a Fregate Island volt az első földdarab, amit megpillantott. Az utókor örök hálával tartozik a bátor tengerésznek azért, hogy megtalálta nekünk az édenkertet. Vagy annak egy részét.

Trópusi növények sűrűjében, néhány méterre az óceántól találhatók a Fregate Island villái
Naplemente a teraszról
Gyarmati stílusban berendezett nappali


A szigeten csupán 16 nyaraló villa és egy elnöki rezidencia található, így értelemszerűen csak a vendégek és az őket kiszolgáló személyzet tartózkodik a szigeten. Helyi lakosok – egyéb település híján – nincsenek. Nincs közlekedés, nincsenek üzletek. Előbbi felesleges, lévén a sziget olyan kicsi, hogy gyalog könnyen bejárható. Az üdülőfaluhoz tartozik egy butik, egy kikötő, sőt egy kápolna is. Minden villához saját inas jár, személyre szabott szolgáltatásokkal. Ennyi bőven elég a totális ellazuláshoz.

Moszkítók ellen nyújt védelmet az ágy muszlinfüggönye
A terasz a belső tér meghosszabbítása
Medence és jacuzzi a teraszon és panoráma az Indiai-óceánra


A villák afrikai teak fából épültek, tökéletesen illeszkedve a trópusi környezetbe, karnyújtásnyira az óceántól, mindegyikük terasza és legalább két homlokzata a vízre néz. A terasz mindenütt a lakótér meghosszabbítása, jacuzzival felszerelve. A villák belseje egyszerű és elegáns, a gyarmati stílus hagyományait követi. Az uralkodó anyagok belül is a teak és a merbau, de a fürdőszobában Botticino márványpadló várja a vendéget. A feszített víztükrű medence több villából a közvetlenül ide vezető lépcsőn érhető el. Akinek ez kevés lenne, tíz lépés után az óceánban talája magát.

Az egyik villa, a teraszon medencével
Az üdülőfalu bárja


Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK


KATEGÓRIÁK
Hotel (99)