Design
Design  »  Hotel  »  Zen nyugalom a japán villában
Hotel

Zen nyugalom a japán villában

Élménydesigner
 
2012. június 27.
Ez a japán hotel tökéletesen átírja minden fogalmunkat, amit eddig hotelekről és designról megalkottunk. Hála a Zen-nek és Japán sajátos kultúrájának.
A Karuizawa-felföld 1000 méterrel a tenger szintje fölött fekszik, az aktív Asama vulkántól biztonságos távolságban. Ritka növények és állatok lakhelye ez a környék, ahol megépült a Hoshunoya, a 77 villából álló hotel komplexum. Tervezői ügyelve a természeti környezetre, úgy alakították ki, hogy a villapark tökéletesen illeszkedjen a tájba. Inkább tűnik helyes, japán hegyi falunak, mint luxus hotelnek. Pedig ez egy luxus hotel.

A Hoshunoya villa hotel
Akár falu is lehetne a luxus hotel
Vízre néző terasz a hotelben


Kinek a tengerpart, kinek a hegyvidék, kinek a felföld, és van, akinek mindhárom. A Hoshunoya nincs távol egyik helytől sem, ezért az öko turizmus iránt elkötelezettek itt megtalálják a számításukat. A hotel lenyűgöző, egyszerre képviseli ha agyományos és kortárs japán építészetet és iparművészetet. Kialakítása és berendezése a japánokra jellemző igényességről árulkodik.

Terasz az erdő mellett
A szobák a vízre néznek és saját terasszal vagy patioval rendelkeznek
Tradició és modernizmus a Hoshunoya-ban
Kényelem japán módra


A hotel minden szegletéből a nyugalom árad. Itt minden a mértékről a helyes arányokról szól, semmi sem túlzó, elnagyolt vagy pazarló. Jellemző a természetes anyagok túlsúlya, a stílus inkább minimálba hajló. A puritán megjelenés ellenére a kényelem a legfontosabb.

Hagyományos japán fürdő a spa-ban
A hotel étterme
Őszi este a Hoshunoya-ban


Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK


KATEGÓRIÁK
Hotel (99)