Design
Design  »  Iroda  »  A Barcode Office, iroda Szingapúrban
Iroda

A Barcode Office, iroda Szingapúrban

Élménydesigner
A szingapúri Ministry of Design újabb remekművel szolgál: a Barcod Office, egy helyi reklámügynökség irodáját alakították ki nem mindennapi módon.
Szingapúr történelmi kínai negyedének egyik régi üzletházában hat egymás melletti egységet nyitottak egybe, hogy itt kapjon helyet a Barcode Office. Reklámügynökség lévén lehetne éppen bohém és meghökkentő, ahogy ezt egy ilyen, a kreativitást mindenek felett éltető irodától elvárnánk. A MOD (Ministry of Design) tervezői azonban felülírták a szokásokat és az elvárásokat. Fegyelmezett anyagi és tonális palettáról dolgoztak, ennek alárendelve a tervezés és a kivitelezés minden apró mozzanatát.

 Fotó: CI&A Photography
Fotó: CI&A Photography

A nyílt kommunikáció kulcsfontosságú, ha innovációról és kreativitásról van szó – nagyjából így lehetne összefoglalni a koncepció lényegét. Ezért szükségtelen, hogy a tér bármiféle hierarchiát vagy korlátokat tükrözzön egy valóban nyitott irodában.

Fotó: CI&A Photography
Fotó: CI&A Photography

Ha jobban megnézzük, feltűnik, hogy a terek lineáris sorozatának megvan a maga sajátos koreográfiája: a galéria, a tárgyalók, a munkaállomások terét, valamint a kötetlen beszélgetések és a könyvtár zónáját egyetlen tengelyre fűzték, ami nem zárja ki a vegyes, sőt egyidejű programokat, ahogy az ügynökség egyszerre több projektet is visz. Így viszont mindenkinek alkalma nyílik arra, hogy az iroda teljes működését átlássa.

Fotó: CI&A Photography
Fotó: CI&A Photography

A munkaterületeknél feltűnő a fekete és a fehér színek párosítása, ami lehetővé teszi, hogy a munkatársak a legkülönfélébb kreatív ötleteiket is eléggé feltűnő módon tálalhassák. Ezzel szemben a könyvtár éppen az ellenpontja a többi helynek: a nyugodt elmélyülést és gondolkodást ösztönzi, ahogy a kötetlen beszélgetések helye is inspiráló vörös színt kapott.

Fotó: CI&A Photography

Forrás: Ministry of Design

Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK
Loft iroda San Franciscóban
Sokféle remekművet láthattunk már, melyek régi ipari épületek átalakításából születtek. Egy jól komponált loft iroda mindig tartogat meglepetést.


KATEGÓRIÁK
Iroda (20)