Design
Design  »  Iroda  »  Az ING Bank Varsóban
Iroda

Az ING Bank Varsóban

Élménydesigner
 
2012. április 10.
Egy bank belső tere lehet más. Nemcsak műmárvány, műkő, bőr és üveg. Nem csak klasszikus vagy minimál. Egy iroda belső tere lehet játékos.
A bank komoly hely. És az sem árt, ha van odabent némi márvány, vörösréz, meg faburkolat és sok fény. Hogyan is bízhatnánk a pénzünket egy olyan bankra, amely nem mutat kellő szigorúságot és megfelelő mennyiségű fényűzést belső tereit illetően. Nos, az ilyen és ehhez hasonló közhelyek ideje lejárt. Nem árt átértékelni a pénzintézeti enteriőrökkel kapcsolatos nézeteinket! Egy bank lehet más. Így gondolkozik erről a kiváló lengyel tervező, Robert Majkut és az általa alapított Robert Majkut Design tervezőgárdája is.

A recepció az ING színeiben
Az egyik kisebb tárgyaló
A tágas és hatásos előtér


Az ING Bank vállalati ügyfelei számára fenntartott fiókjának kialakításakor megbízójuk egyik kulcsmondatát tartották szem előtt, miszerint legfontosabb kuncsaftjaikat speciális körülmények között szeretnék fogadni. Ott, ahol kötetlenül tárgyalhatnak, ahol nem kell feszengeni, ahol a bankár megismerheti ügyfelei egyedi igényeit. Ezért ez a tér legyen kellemes, barátságos, legfőképpen különleges – akárcsak a termék, amit kínálnak – és bizalomgerjesztő.

Nyitott tárgyaló kevésbé fajsúlyos megbeszélésekhez
Kávézósarok a bankban
A társalgó, ahol könnyedén a banki hálózatra csatlakozhatnak az ügyfelek


Az ügyfél zóna közvetlenül kapcsolódik a back office részhez, a pultot a bankár és az ügyfél közösen használhatják. A várakozókat kávézósarok és üzleti tévécsatorna várja kényelmes karosszékekkel. Az enteriőr otthonos. A színek pedig magukért beszélnek. Az ING hivatalos színvilága a narancssárga fehérrel és némi kékkel, szürkével tarkítva mindent elborít. Még véletlenül sem kelti olyan hely látszatát, ahol szigorúan néznek az emberre, ha merészeli a nyakkendőjét meglazítani, vagy hátradől a széken.

A pultot és a beleépített technikai eszközöket bankár és ügyfél közösen használhatják
A recepciós pult, mögötte a back office és a tárgyalók
A zárható szekrényekben az ügyfelek személyes holmijukat tárolhatják a tágyalás idéjére
Tolóajtóval szeparálható tárgyaló


Címkék: 


KATEGÓRIÁK
Iroda (20)