Design
Design  »  Iroda  »  Futurisztikus iroda Valenciában
Iroda

Futurisztikus iroda Valenciában

Élménydesigner
Nem, nem egy sci-fi jelenet díszletét mutatjuk be részletesen, bár kétségtelen, hogy ahhoz jobban hasonlít ez az enteriőr, mint egy irodára.
A spanyol Hidrosalud a vízkezelési szektorban tevékenykedik, a cég központja Valenciában található. Amikor a Cuartopensante Arquitectura stúdió megkapta a felkérést a központi irodák átalakítására, éppen maga a szervezet is átalakulóban volt, ezért az új helyet ehhez is igazítani kellett.


A tervezők túl azon, hogy a tereket egy irodának megfelelően osztották, a designt illetően alaposan elrugaszkodtak a konvencióktól. A víz, mint ihlető elem mindenütt jelen van: a színekben, a formákban, a tér dinamikájában. Ennek köszönhető az átláthatóság, az ívek és a ferde vonalak ritmikus váltakozása, ami a hullámzáshoz hasonlít.


A bejárat inkább csak átjárószerű, titokzatosan vezet a minimalista átriumba, ahonnan egy futurisztikus tér nyílik folyosókkal és az iroda helyiségekkel. Virtuálisan a víz alatt járunk. Az ügyfélszolgálati és menedzser helyiségeket egy folyadékkristályos üveglap választja el, mely egyben kijelző képernyőként is működik.


Az iroda szívében található tárgyaló és prezentációs helyiség asztala egy új anyagból, akril kőből készült, több mint 3 méter hosszú és látszólag egyetlen, osztatlan darabból áll. Az akril kő magas hőmérsékleten formálható, ennek köszönhető az asztal monolit szerű megjelenése: az illesztések sehol sem láthatók, olyan, mintha egy hatalmas kőtömbből faragták volna a bútort.


A világítás ugyancsak forradalmi: halogén izzókal kombinált LED fényszórók, melyek tökéletesen alkalmazkodni a különféle munkaterületekhez és helyzetekhez.

Az eredményt, mely Rafa Muñoz és Víctor Molla tervezők érdeme, nyugodtan mondhatjuk zseniálisnak.


Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK
Asztal olvadó jégből?
Szemünk jól közvetíti a látottakat, de agyunk hajlamos másként tudatosítani a vizuális élményt. A Liquid Glacial asztal valójában optikai csalódás.


KATEGÓRIÁK
Iroda (20)