Design
Design  »  Iroda  »  Iroda design Roveretoban
Iroda

Iroda design Roveretoban

Élménydesigner
Egy vállalkozás szempontjából fél siker, ha irodája alkotásra inspirál, és a kreativitást erősíti. Erre törekedett a Hub tervezője Roveretoban.
Az UUUSHH építésziroda tervezője Andrea Paoletti szabadszellemű alkotó és eme szabad szellem jegyében értelmezi az irodabelsőt. Ezért Olaszországban, a Roveretoban kialakított közösségi iroda valami egészen újat kínál a helyi vállalkozóknak.


A Hub a legkülönfélébb területen működő és állandó irodával nem rendelkező cégek számára nyújt találkozó-, tárgyaló-, prezentációs-, oktatási- és eseti jelleggel munka helyszínt. Az ötlet remek, hiszen az itt rendszeresen megforduló vállalkozók akár gyümölcsöző üzleti kapcsolatokat is kiépíthetnek, és kapcsolati tőkéjüket gyarapíthatják. Egy ilyen irodához hozzátartozik a viszonylagos kötetlenség és a rugalmasság, melyet a designban is kifejez a tervező.


Az épület történelmi jellegű, ehhez Paoletti megfelelő érzékenységgel állt hozzá. A nyers téglafalak és a famennyezet megmaradtak, ezt a rusztikus alapot töltötte meg új, inspiráló tartalommal. A bútorok zöme hulladék, melyeket a Rossoscuro Design és a Lab Endredadera formatervezői átalakítottak és most akár kultikus darabként is eladhatók lennének. A kimustrált gyümölcsös ládák új értelmet nyertek, ahogy a gyári maradék textíliák és az ugyancsak kidobásra ítélt padlószőnyeg.


A látvány kaotikus is lehetne, mégsem az. Inkább zseniális, mulattató és kellemes. És egy kicsit otthonos. A Hub tervezése kiválóan megmutatja az irodai tér paradox funkcióit, valamint az építész, a formatervező és a kézműves mester szoros együttműködésének előnyeit.


Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK


KATEGÓRIÁK
Iroda (20)