Design
Design  »  Iroda  »  Lego iroda Dániában
Iroda

Lego iroda Dániában

Kollár Franciska
 
2012. február 15.
A Dániában található Billundban alakították ki a kétezer négyzetméter nagyságú LEGO irodát, az innováció és a kreativitás központját, a játékos fantáziavilág szentélyét.

Fantáziadús, játékos és magas szintű kreativitást igényelt a tervezés, hiszen amellett, hogy a márka imázsához kellett alkalmazkodni, nem lehetett figyelmen kívül hagyni, hogy ez egy iroda, aminek ki kell szolgálnia számos funkciót. A belsőépítészeti kialakításnak olyannak kellett lennie, ha egy munkatárs éppen alkotói válságban szenved, legyen hol kikapcsolódnia.

Közösségi térbe nyúló csúszda
Találkozási pont, tárgyaló asztal a központi térben
A csúszda egyfajta közlekedési módszer az irodán belül

Manapság már egyre elterjedtebb az amerikai multicégeknél oly népszerű „játszó szoba”, ahol mindenki megtalálja a neki való játékot, amitől feltöltődik, és kellőképpen lelazul. Az iroda mégis egy olyan környezet, ahol teljesíteni kell nap, mint nap. Egy olyan cég esetében, ahol kreatív gondolatokat kell megvalósítani, ott igazán fontos, hogy ezt milyen körülmények között teszi az ember. Itt minden felnőtt újra élheti gyermekkorát.

A legújabb innovációk bemutatására szolgáló pódium
Játék a térben, kiállítási koncepció LEGO modellek számára

Vidám, innovatív és inspiráló ez a hely. Mindenki vágyik titkon egy ilyen helyre, ahol akár csak néhány percre, de kiengedheti a gőzt és levezetheti felesleges energiáit. A legnagyszerűbb ebben az irodában, hogy környezetkímélő megoldásokat fedezhetünk fel a kialakításban. A tervezők nagy gondot fordítottak a fenntarthatóságra, mégis elengedték fantáziájukat.

Kiállító tér és bemutatóterem
Közlekedő az iroda helyiségei és az emeletek között
Polcrendszerek, a fejlesztők asztalai mellett

A gyermeki, meseszerű világ élénk színeivel, formabontó idomaival igazán különleges élménnyel szolgálja ki dolgozóit. Ebbe az irodában szórakozássá válik a munka. A tér közepén elhelyezkedő csúszda, vagy az irreális méreteket öltő kanapé a tárgyaló sarokban, mind ennek a varázslatos fantáziavilágnak a részei.

Bonszájkert a tárgyaló asztalnál
Konyha az irodában

Nincsenek a hagyományos értelembe vett dolgozó asztalok egyik teremben sem. Helyette a belsőépítészek pultszerű munkaasztalokat, ún. laptop bárokat, vagy növénnyel nemesített tárgyalókat hoztak létre az iroda helyiség egyes részeiben. Minden négyzetméternek megvan a maga funkciója. Az élénk színek mellett a manapság divatos halovány, pasztell árnyalatok is helyet kaptak az enteriőrökben.

Gigantikus méretű LEGO tapéta az alkatrésztárolóknál
Elszeparált tárgyaló sarok
Sárga tárgyaló szoba, optimizmus és vidámság
Laptop bár és konzultációs központ

A földszint nyitott terének középpontjába vezet a galériáról induló csúszda, ami szintén arra szolgál, hogy a napi kemény munka közben megmozgassa magát az arra járó kreatív. A tárgyalók mind olyan közösségi terek, ahol a székek, fotelek és kanapék elhelyezkedése az egymásra hangolódást, az intimszféra megtartását és a kommunikáció áramlását szolgálja.

Kék tárgyaló szoba, design és kreativitás

A falakon izgalmas grafikák láthatók, amik mind növelik a hely vizuális élményét. A vidám zónát az élénksárga asztal jelzi, ahova vissza lehet vonulni, aki nyugalomra vágyik és kikapcsolódásra. Itt nem érheti más impulzus a megpihenni vágyó dolgozókat a színeken kívül.

Játékszoba a kikapcsolódásra vágyóknak
Színes termek teszik hangulatossá az iroda atmoszféráját

Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK


KATEGÓRIÁK
Iroda (20)