Design
Design  »  Iroda  »  A Red Bull központja Amszterdamban
Iroda

A Red Bull központja Amszterdamban

Élménydesigner
 
2012. február 23.
Egy irodától nem feltétlenül várjuk el, hogy minden ízében tükrözze a képviselt termékhez fűzött filozófiát. Kivételes helyek viszont alkalmasak erre.
Egyes márkákkal szemben pozitív értelemben vett előítéleteink vannak. Ez egyrészt a minőségre vonatkozik, másrészt joggal gondoljuk, hogy egyéb dolgokban – vállalati kultúra, kommunikáció, marketing – is újító szellemben működnek. Irodáik úgy élnek a képzeletünkben – és optimális esetben a valóságban is –, hogy szakítanak a hagyományokkal. Ahogy azt tette a Sid Lee Architecture és a Sid Lee amszterdami műhelye a Red Bull hídfőállásával Amszterdamban.

Graffitik a Red Bull színeiben (Fotó: Ewout Huibers)
 A bejárat, az étkező és elkülönítve a nagy tárgyalók
Az iroda legnagyobb tárgyalója határozottan elszeparálva


Már maga a helyszín is beszédes. A választás a manapság oly divatos északi városrészre, a kikötő környékére esett. Ez afféle bohém negyed, művész utcákkal, hangulatos kávézókkal, galériákkal. Így a projekt végül egy régi hajóépítő üzemben landolt, szemben egy műemlék daruval és egy orosz tengeralattjáróval.

Tárgyaló box
A főnök asztala
Fontos döntések helyszíne


„Arra törekedtünk, hogy a Red Bull filozófiája a belső tér designjában is visszaköszönjön. A tereket az emberi elme – azaz a két ellentétes, ugyanakkor egymást kiegészítő agyfélteke – működésének megfelelően választottuk el. A józanész és az intuíció, a kreativitás és a realitás azok a tényezők, melyeket térben modelleztünk. És egyben ezek szoros együttműködése adja a cég sikerét” – mondja Jean Pelland a Sid Lee Architect vezető építésze.

Ízig-vérig Red Bull

A humornak is van helye
A férfimosdó bejárata


Első lépésként a végletekig csupaszították a belsőt, majd az előbb említett szellemben újraépítették. Modern és inspiráló környezetet alakítottak ki, mely bővelkedik rendhagyó és meglepő megoldásokban, ugyanakkor nem szenved hiányt humorban sem. A szigorúságot ugyanúgy meglátjuk ebben az irodában, ahogy az iróniát is.

 A tárgyaló is legyen inspiráló!
 Az ötletelés helye
Az étkező, mint közösségi tér és ettől barlangszerűen leválasztva az egyik tárgyaló

Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK


KATEGÓRIÁK
Iroda (20)