Kert
Kert  »  Hírek & újdonságok  »  Hortus Hungaricus kertészeti kiállítás és vásár

Hortus Hungaricus kertészeti kiállítás és vásár

Hortus Hungaricus / www.hortushungaricus.hu
 
2011. augusztus 22.
2011. szeptember 23-25-én ismét megrendezésre kerül a Hortus Hungaricus nemzetközi kertészeti szakkiállítás és vásár. A Hortus Hungaricus nemzetközi kertészeti vásárt a megszokottól eltérően ez alkalommal a Syma Rendezvényközpontban tartják.
A Hortus Hungaricus kiállításon a dísznövénykertészet minden ága, valamennyi jeles képviselője és a hozzá kapcsolódó tevékenységek együtt lesznek jelen tartalmát különféle színvonalas szakmai programokkal gazdagítva. A legnagyobb területen a díszfák, díszcserjék és az évelők bemutatására kerül sor.


A vágott virág és cserepes dísznövény forgalmazók és termesztők látványos standokat építenek. A terasz és balkonnövények kedvelői megtekinthetik a jövő évi újdonságokat. A hazai termesztés bőséges és színvonalas termékei közösségi standokon jelennek meg. A profi szakma gépei, kertészeti segédeszközei mellett a kiállításon a házi- és hobbikerthez szükséges berendezések is megtalálhatók.


Újra versenybe szállnak a kertépítők, mintegy húsz versenystanddal és öt-hat show standdal készülnek a szakma legjobbjai. Mintakertjeik közel 400 négyzetméter felületen adnak ötleteket a kert szerelmeseinek. A VII. Hortus Kupán virágkötők versengenek. Az II. Interieur kiállítás a lakásbelsők növénydekorálásához ad ötleteket, mind vágott, mind cserepes dísznövények felhasználásával.


A szakemberek konferenciákon (kerttervező, tájépítész előadássorozat, Green City nemzetközi konferencia) szerezhetnek újabb ismereteket az őket foglalkoztató témákban. Kihagyhatatlan családi programként ajánlják a szervezők az óvodás kertépítő versenyt, amely tavaly rendkívüli sikert aratott. Emellett lesz Palánta Játszó, és sok-sok érdekes látvány a színpadon gyerekeknek, felnőtteknek. A kiállításhoz nagyméretű vásártér is tartozik. A Syma Rendezvényközpont a Hortus Hungaricus-szal egy időben a Fundamenta Lakásvásár kiállításnak is otthont ad.Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK
Orchidea és Bromélia Kiállítás
Csodálatos csokrok, tűzijáték-szerű virágzuhatag, finomság, luxus – és exotikum - manapság leginkább dekorációs célokra használjuk az orchideákat.
A Wolf - Garten visszatér
Az idei Hortus Hungaricus kiállításon az Agroforg Kft. bemutatta a Magyarországon ismét kapható Wolf termékek széles skáláját.
Kaktusz és pozsgásnövény kiállítás és vásár
2011-ben a Magyar Kaktuszgyűjtők Országos Egyesülete 40. születésnapját ünnepli Budapesten, az ELTE Füvészkertben, 2011. szeptember 9-11. között.