Kert
Kert  »  Hírek & újdonságok  »  Kaktusz és pozsgásnövény kiállítás és vásár

Kaktusz és pozsgásnövény kiállítás és vásár

Szép Házak
2011-ben a Magyar Kaktuszgyűjtők Országos Egyesülete 40. születésnapját ünnepli Budapesten, az ELTE Füvészkertben, 2011. szeptember 9-11. között.
2011-ben a Magyar Kaktuszgyűjtők Országos Egyesülete 40. születésnapját ünnepli.
Úgy gondoljuk, hogy ez igen nagy szó, ha figyelembe vesszük az elmúlt évek, de akár az elmúlt 20 év politikai, gazdasági viszontagságait és ezek ellenére talpon tudtunk maradni.


Eme jelentős esemény fényében rendezzük, szervezzük a szeptemberi kiállításunkat is.
A már megszokott kiállítás és vásár mellett, fotókiállítással szeretnénk bemutatni, hogy milyen szépek is lehetnek ezek a növények. A képeket gyűjtők készítették saját növényeikről, általában virágzás közben. A vendégek szavazhatnak a nekik legjobban tetsző képekre, amivel apró ajándékot nyerhetnek. A szombati napon várjuk a családos növénykedvelőket, és amíg a felnőttek nézelődnek és vásárolnak, addig a kicsik a játszóházban múlatják az időt. Készíthetnek kaktusz „szobrocskákat”, festhetnek, rajzolhatnak.

Mellékelünk egy sajtóanyagot is, amelyben bővebben olvashat egyesületünkről, illetve a hamarosan következő kiállításról és annak helyszínéről.


Időpont: 2011. szeptember 9-11.
Helyszín: 1083.Budapest, az Illés utca 25, ELTE Füvészkert
Nyitva tartás: 9.00 – 18.00

Tények, érdekességek:


Az egyesületről:

A Magyar Kaktuszgyűjtők Országos Egyesülete (MKOE) 1971-ben alakult meg. Hasonló hazai szervezetek hosszabb-rövidebb ideig léteztek már korábban is, valamint működnek párhuzamosan az MKOE-vel.
Az országos tevékenységű, 2001-től közhasznú egyesületként működő MKOE-nek vidéken is vannak helyi csoportjai, Budapesten, Keszthelyen, Székesfehérváron, Zalaegerszegen, Érden és Győrben. Taglétszámunk 2010-ban 380 fő volt.

A szervezet egyik fő célja természetesen a kaktuszok népszerűsítése, a rajongók, gyűjtők összehozása. Emellett fontos kiemelnünk, hogy különféle kutató, megfigyelő tevékenységet is végzünk a pozsgás növények szaporítási, nevelési, tartási ismereteinek érdekében, valamint számos kiállítást és előadást szervezünk.

Az egyesület – akárcsak 2008-ban (akkor 14 kiállítás az ország szinte minden táján) – ebben az évben is több kiállítást, vásárt rendez.

A MKOE szakmai folyóirata a kéthavonta 400 példányban megjelenő Kaktusz-Világ című magazin, mely 1971-től a világ számos pontjára is eljut, de több ismeretterjesztő könyv kiadásában vettünk részt vagy támogattuk azok megjelenését.

Egyesületünk a kiállításaihoz igyekszik olyan helyszínt és környezetet választani, amelyek az esemény megtekintése mellett egyéb szolgáltatásokat is nyújtanak, további programlehetőséget biztosítanak színesítésként.


Kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy az érdeklődők nyugodt és kellemes légkörben tudják megszemlélni a kaktuszokat.  Az elmúlt időszakban például kiváló alkalom volt családi időtöltésre is az, hogy budapesti rendezvényeinket a Fővárosi Állat- és Növénykertben rendeztük meg.

Néhány éve új helyszínen, az ELTE Füvészkertben tartjuk fővárosi kiállításainkat, amelynek vezetőivel remek a kapcsolatunk, és úgy véljük, hogy mindkét szervezet számára kölcsönösen előnyös az együttműködés: a kaktuszgyűjtőknek történelmi helyszínt és harmonikus környezetet jelent a hajdani Pál utcai fiúk találkozóhelye, a Füvészkertnek pedig hírneve öregbítését, rendezvényei sokszínűségét hivatott segíteni.

A rendezvény, vásárlási lehetőséggel összekötött kaktuszkiállítás, amelyen várhatóan 20 kiállító és árus vesz részt. A bemutatandó számos növénycsoda a Füvészkert területén felállított sátorban kap helyet, míg az eladásra kínált növények a Botanikus Kert utcácskáin, standokkal helyet foglaló árusoktól vásárolhatók meg. A standok együttes hossza körülbelül 80 m lesz.

Reméljük, hogy részvételével megtisztel minket az Ön által képviselt médium, és ez által minden olvasója, hallgatója, nézője is gazdagabb lesz egy egzotikus rendezvényről való tudósítással, és egy virtuális kirándulással.

Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK
Orchidea és Bromélia Kiállítás
Csodálatos csokrok, tűzijáték-szerű virágzuhatag, finomság, luxus – és exotikum - manapság leginkább dekorációs célokra használjuk az orchideákat.
A Wolf - Garten visszatér
Az idei Hortus Hungaricus kiállításon az Agroforg Kft. bemutatta a Magyarországon ismét kapható Wolf termékek széles skáláját.
Hortus Hungaricus kertészeti kiállítás és vásár
2011. szeptember 23-a és 25.-e között ismét megrendezésre kerül a Hortus Hungaricus nemzetközi kertészeti kiállítás és vásár.