Kert
Kert  »  Hírek & újdonságok  »  Palánták és falikertek a fesztiválon

Palánták és falikertek a fesztiválon

Szép Házak
Egy fesztivál a természet védelmében. A Green Fortune kezdeményezése arra ösztönzi az embereket, hogy már gyermekkorban tudatosan óvjuk környezetünket.
„A kertek a természet kicsinyített másai, a gondoskodó, alkotó ember területe, képességeinek kibontakoztatója...” (Edmond Bordeaux Székely) Ebben a szellemben zajlott a Green Fortune kezdeményezése, mely a Kölyökfesztiválon került megrendezésre.

 

Ültessünk együtt! Élj a természettel!


ÜLTESSÜNK EGYÜTT! ÉLJ A TERMÉSZETTEL! volt olvasható a Green Fortune sátornál a Kölyökfesztiválon, melyet augusztus 13-14-én rendeztek Szentendrén.


A rendezvény keretein belül Kovács Andrea és Koltai Tamás - a Green Fortune beltéri növényfalak telepítésével foglalkozó svéd székhelyű cég magyar képviselői – gyerekeket tanítottak magokat, palántákat ültetni és természetesen a csemeték munkájuk eredményét gondozási útmutatóval haza is vihették.


A program nagyon sikeresnek bizonyult. A fesztiválon nem volt olyan család, mely ne vitt volna haza frissen ültetett növénykéket otthoni gondozásra.


A Green Fortune a Wedesign-nal és a pomázi Andi kertészettel együttműködve a Kölyökfesztiválon mutatta be a lakossági felhasználásra kifejlesztett kül- és beltéri falikerteket. Többen meglepetten és kíváncsian szemlélték az otthoni növénytermesztés új formáját, melyben egyesül a változatosság és a gondozás élménye.


Termesszünk otthon!


Megtanítani a gyerekeket a kertművelésre, gondoskodásra, az előrelátásra, az egyik leghasznosabb készség, amellyel útnak indíthatjuk őket az életben.


Ha belevágunk saját konyhakertünk termesztésébe – akármilyen kis léptékben is – nemcsak jó minőségű táplálékot kapunk, hanem megváltoztatja az élethez való viszonyunkat és átalakulnak étkezési szokásaink is. Nemcsak azt tudjuk meg, hogyan fejlődik a termés, hanem új ízeket és illatokat fedezünk fel.


Városi körülmények között is lehetünk önellátóak azáltal, hogy az otthonunkban is felismerjük a lehetőségeket, és akár a kimondottan erre a célra kifejlesztett falikertekben fűszer-, gyógynövényeket vagy épp néhány tő koktélparadicsomot gondozunk.Címkék: