Kert
Skagerak kerti bútor
Júniustól a dán Skagerak termékei is elérhetők a Villa Bagatelle Home Decoration Shopban. A Skagerak kollekció kerti bútor és kiegészítők tárháza.  »
Nem minden alma lehet fényes és hibátlan: sok értékes tápanyag veszne kárba, ha kidobnánk azt, ami külsőre nem tökéletes. »
A kerti padok kiválasztásánál elsődleges funkciójuk betöltésén kívül fontos, hogy milyen anyagból készültek, valamint, hogy mennyire időtállóak. »
Zöldtető létesítéséhez a legideálisabb felületek a lapostetők, de ma már a néhány fokban lejtős tetőfelületek növényesítése sem jelent problémát. »
A kerti térelválasztók alapvető funkciójuk betöltésén kívül, tekintetvonzó elemei lehetnek kertünknek, a függőleges terek sok lehetőséggel kecsegtetnek. »
A gyömbér már a középkorban jelentős szerepet játszott a fűszerkereskedelemben, de a Római Birodalom összeomlásával csaknem eltűnt Európából.  »
A pozsgafát különleges megjelenésének és igénytelenségének köszönhetően sokan kedvelik. Kevés törődéssel egész évben pompázik.  »
Salanova kisméretű levelekből álló friss, konyhakész salátaféleség, melynek feje egyetlen vágással számtalan egyforma méretű levélkére esik szét. »
Dúzsi Tamás pincészetének vezető terméke a Rosé bor, amely elismertségével és palack számával is a család vezető terméke lett. »
A tökfélék ezen változatos színű, nagyságú és formájú csoportjából készített különböző fogásokat már több mint tízezer éve fogyasztja az emberiség.  »
Egy teraszra vagy tornácra épített kőkandallóval vagy ide állított vaskályhával a nyáron népszerű hely egész évben használható pihenésre. »
A városi kertészkedést indítsuk kicsiben, kérdezősködjünk, ültessünk egy-két növényt, kísérletezzünk, nézzünk utána könyvekben és az interneten. »
A cserepes krizantém egész évben kapható. Helyettesíthetjük vele a vázába tett krizantémcsokrot, így sokkal tovább tart, és többször virágzik. »
A gyömbért nemcsak ételeink ízesítésére és gyógynövényként használhatjuk, de lakásunkat is díszíthetjük vele. »
Nyakunkon a pogány kelta ünnep, Halloween, amikor a hagyományt követve töklámpásokkal ijesztgetik a gonosz szellemeket. »
Az izgalmas növénytartókba ültetett növényekkel kiegészített teraszokon szívesebben elidőzik az ember. »
A hordozható grillezők legnagyobb előnye, ahogy nevükből az kiderül, hogy akárhol használhatjuk őket, legyen az a kert, a terasz vagy egy park. »
Élő kerítés céljából rengeteg örökzöld növény közül válogathatunk, ide tartoznak a fenyők, tuják és sok egyéb lombjával díszítő cserje. »
A városi tanya nemcsak kikapcsol, hanem új energiákat szabadít fel, lefoglalja a gondolatainkat, gondoskodásra tanít és átmozgatja a testünket. »
A homoktövis narancsvörös színű bogyószerű termése szeptember-októberben érik, C-vitamin tartalma kiemelkedően magas. »
Kétféle gesztenyét különböztetünk meg, a szelídgesztenyét és a vadgesztenyét, utóbbit csupán a termése miatt hívjuk gesztenyének.  »