Kert
Skagerak kerti bútor
Júniustól a dán Skagerak termékei is elérhetők a Villa Bagatelle Home Decoration Shopban. A Skagerak kollekció kerti bútor és kiegészítők tárháza.  »
Az azálea, vagy más néven rhododendron a leggazdagabban virágzó szobanövények egyike, mely némi odafigyeléssel hálás virágunkká válik. »
A gyógynövényspirál olyan spirál formájú ágyás, amely a kisebb kertekben is kényelmesen elfér, praktikus kiegészítője és éke lehet a hétköznapoknak. »
A steviat évszázadok óta használják édesítésre és gyógyításra. A fogyókúrázók és a cukorbetegek diétájában remekül helyettesíti a cukrot. »
A megfelelő költőhely legfontosabb kritériuma a fedettség, a vízszintes alap és a fészek legalább egyik oldalának támasztottsága.  »
A cserjék rendkívül alakgazdag nemzetség, számos méretű és színű örökzöld, virágzó, talajtakaró és kúszó fajtával gazdagíthatjuk kertünk különböző részeit. »
Az otthonunkban tartott orchideáknak, ugyanúgy, ahogy más növényeknek is, szükségük van napfényre, nyári esőre, szabad levegőre. »
Attól függően, hogy milyen madárfajokat szeretnénk telepíteni, a madarak igényeihez és testméretéhez alkalmazkodva különböző odúkat kell alkalmazni. »
Mi is dobhatná fel jobban a kertben, teraszon eltöltött nyári estéket, mint a hangulatos lámpások fénye vagy az örök mécsesek lángja. »
A bazsalikomot elsősorban fűszer- és gyógynövényként ismerjük, de a különböző színekben pompázó dísznövények mindenhol jól mutatnak. »
A fenyőkéreg vagy más néven mulcs egyre ismertebb és kedveltebb a kertbarátok körében. Elsősorban a borovi- és a vörös fenyőkéreg iránt nőtt meg a kereslet. »
Egy ötletes, kényelmes kerti szaletli kora tavasztól késő őszig kedvenc szabadtéri tartózkodási helyünk lehet. Afféle szoba a kertben. »
A határtalan kreativitást megengedő limonádék, szörpök, jeges teák, gyümölcs- és zöldséglevek mindenkit felfrissítenek a nyári kánikulában. »
A trópusi őserdők mélyéről származó vitorlavirág, amilyen dekoratív, olyan igénytelen. Gondozása egyszerű és egész évben virágzásra bírható. »
Tegyük a kertet a gyerekek számára izgalmassá, játékossá és garantált, hogy minden nap nevetéstől lesz hangos a számukra kialakított szabad tér. »
Az egész nyáron át pompázó, hatalmasra megnövő egzotikus golgotavirágok a kertünkbe varázsolják Latin-Amerika forró, szenvedélyes hangulatát. »
Kezdő hobbikertészek számára sem nehéz feladat az egyik legkedveltebb szobanövény, a monstera, más néven könnyező pálma gondozása. »
Amennyiben egész évben itatunk, a madarak állandó vendégeink lesznek, így nagyobb az esélye annak is, hogy a többi madárvédelmi eszközt is igénybe veszik. »
A bazsalikomot a népi gyógyászat is előreszeretettel használja, a konyhában szorgoskodók pedig el sem tudják nélküle képzelni az gasztronómiai kultúrát. »
A bazsalikomot sokszor emlegetik úgy, mint a fűszerek királya és királynője. A mediterrán országokban már több mint négyezer éve termesztik. »
Örökzöld növénynek nevezzük azokat a fajtákat, mely nem hullajtják el leveleiket az év valamely részében, hanem azok egész évben rajtuk maradnak. »