Kert
Kert  »  Tippek & tanácsok  »  A Habitat Horticulture növényfalai

A Habitat Horticulture növényfalai

Szép Házak
David Brenner, a kaliforniai Habitat Horticulture alapítója kültéri- és beltéri használatra tervezi innovatív növényfalait, célja a nagyvárosok zöldebbé válása.
A Habitat Horticulture a Green city jegyében a városlakók számára készíti megrendeléseit, célja, hogy a nagyvárosok is zöldben pompázzanak. A cég fő profilja az innovatív növényfalak kivitelezése, mind beltéri, mind kültéri használatra.
 

A belső zöldfalak otthon, éttermekben, bevásárlóközpontokban és az irodában is jól mutatnak, esztétikai funkciójukon kívül barátságosabb és nyugodtabb miliőt nyújtanak, valamint a levegőt is tisztítják.


A Habitat Horticulture alapítója, David Brenner gyerekkora óta a növények rajongója, azok sokszínűsége, szépsége és kölcsönhatásai régóta foglalkoztatják. A növényeket etno-botanikai szempontból is hasznosnak tartja, évek óta hirdet pozitív hatásukat az emberi közérzetre.


A Habitat Horticulture készítette a California Academy of Sciences növényfalát, melyben Kalifornia őshonos virágos növényei lettek telepítve.


Kültéri zöldfalakat magánemberek is rendelhetnek, így például kialakítható egy fűszer- és gyógynövényekből álló növényfal, amely szinte biztos, hogy kertünk éke lesz. A fűszerkertben helyet kaphatnak a mentafajok, a citromfű, kakukkfű, metélőhagyma és a zsályafélék.


Ugyanígy, egy-egy unalmasabb szobarészletet is izgalmassá varázsolhat a növényekből kialakított függőleges kert. A beltéri zöldfalakban helyet kaphatnak a trópusi növényfajok, páfrányok, broméliák.Forrás: Habitat Horticulture


Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK