Kert
Kert  »  Tippek & tanácsok  »  Fagyi házilag

Fagyi házilag

Szép Házak
Bolondítsuk meg a málnát egy kis citromfűvel, a sárgabarackot fahéjjal, a banánt csokoládéforgáccsal, a bogyósgyümölcsöket vörösborral. A házilag készített fagylaltok ízvilágának csak a képzeletünk szabhat határt.

Görögdinnye & lime fagyi


Egy fél görögdinnyét szeleteljünk fel, közben távolítsuk el a magjait. Tegyük turmixgépbe a dinnyedarabokat, valamint 4-5 evőkanál mézet, egy egész lime levét, lereszelt héját és 1 dl tejszínt. Turmixoljuk össze az egészet, majd tegyük a fagyasztóba 4-5 órára. Tálaljuk egy gombóc vaníliafagyival, díszítsük mentalevelekkel.


Zöldtea & szamóca fagyi


Forraljunk fel 3 dl tejet, majd adjunk hozzá 3 evőkanál mézet és 2 csapott evőkanál zöldteaport. Ezután 100 g kristálycukorral keverjünk ki 3 egész tojást, adjuk hozzá a tejet. Alacsony fokozaton, lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett főzzük sűrűre. Hagyjuk langyosra hűlni és keverjünk bele 200 g mascarponet, valamint 100 g apróra vágott szamócát.


Sárgadinnye & görögjoghurt fagyi


Ehhez a recepthez szükségünk lesz egy sárgadinnyére, 1 citrom levére, 2 pohár görög joghurtra, 4 tojásra, 3 dl tejre, 200 g mézre és egy csomag vaníliás cukorra. Első lépésként távolítsuk el a dinnyemagokat, kockázzuk fel a gyümölcshúst, majd turmixoljuk össze a mézzel és a citromlével. A vaníliáscukrot, a tejet és a tojásokat alacsony fokozaton főzzük sűrűre, miután kihűlt, adjuk hozzá a joghurtot és a sárgadinnye-levet. Mehet a mélyhűtőbe, 5-6 óra múlva fogyaszthatjuk.


Barack & rozmaring fagyi


Vágjunk apróra 300 g őszi- vagy kajszibarackot és keverjük el 100 g porcukorral vagy mézzel, valamint egy zacskó vaníliás cukorral. A felét tegyük félre, a másik felét néhány levél rozmaringgal és 250 g mascarponeval turmixoljuk krémesre. Keverjük hozzá a gyümölcsdarabokat és tegyük a fagyasztóba 4-5 órára.


Szeder & menta sorbet


Hozzávalók: 400 g szeder, egy csokor fodormenta, 200 g kristálycukor, 4 dl víz, fél citrom leve

A szederszemeket és a mentaleveleket hideg vízben jól átmossuk, szűrőedényben lecsöpögtetjük, majd turmixgépben a citromlét hozzáadva pépesítjük. A vizet és a cukrot folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg a cukor teljesen felolvad, majd hagyjuk kihűlni. Ezután hozzáadjuk a leturmixolt gyümölcspépet. Az egészet a mélyhűtőbe tesszük 5 órára, közben óránként alaposan megkeverjük.


Rosé & málna sorbet


Főzőedényben 2 dl rosét, ízlés szerint fahéjat, szegfűszeget, reszelt narancshéjat és 100 g cukrot felforralunk, majd hagyjuk kihűlni. Ezután 300 g megmosott és lecsöpögtetett málnát villával összenyomkoduk. A kihűlt bort leszűrjük és összekeverjük a málnapéppel. Tegyük a fagyasztóba 4 órára és óránként keverjük át. Díszítsük gyümölcsszemekkel és rózsaszirmokkal.


Jó étvágyat!

Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK