Kert
Kert  »  Tippek & tanácsok  »  GARDENA vízmennyiség mérő

GARDENA vízmennyiség mérő

Szép Házak
 
2012. május 3.
A GARDENA segít vizet spórolni, csatlakoztatható a csapelemhez vagy az Original GARDENA rendszer tömlőelemeihez méri az átfolyt víz mennyiségét. 4 funkció választható: szezononként, naponta, öntözésenként, vagy az aktuális vízátfolyás.

Az ember sokszor azt gondolja, hogy megérzései alapján pontosan tudja, hogyan ápolja növényeit, ami azok egészséges fejlődéséhez, gazdag virágzásához és a bőséges termés eléréséhez vezet. Az öntözés is ide tartozik. De a megérzéseink gyakran becsapnak minket. Valójában pontosan soha nem tudjuk, mennyi vizet öntözünk ki a locsolón vagy az esőztetőn keresztül. Az új GARDENA vízmennyiség mérővel véget vethetünk bizonytalanságunknak.
A GARDENA vízmennyiség mérő az Original GARDENA rendszer különböző elemeihez csatlakoztatható. Közvetlenül a csaphoz, vagy oda, ahol a vízkivitel történik, tehát a locsolóhoz vagy akár az esőztetőhöz is felszerelhető. Itt méri az átfolyt víz mennyiségét, és egy nagyfelületű kijelzőn jól láthatóan jeleníti meg az adatokat.


A kertbarátok így most először pontosan, szó szerint a szemükkel is nyomon követhetik vízfelhasználásuk alakulását. Most már az olykor csalóka megérzés helyett, a vízmennyiséget a növények szükségleteinek megfelelően lehet adagolni – nem túl keveset, ami a növényzet számára ártalmas lenne, de nem is túl sokat, minek során a pénztárcánkat és a környezetünket fölöslegesen magas vízfelhasználással terhelnénk.Az új GARDENA vízmennyiség mérő praktikus megoldásként gyakorlatilag 4 lehetőséget kínál a felhasznált vízmennyiség ellenőrzött mérésére: esőztetőnél az éppen aktuális vízátfolyást, virágágy öntözésenként - naponta, vagy az egész kerti szezonban. A kívánt funkció könnyedén, gombnyomással kiválasztható. Az optimális működésről a csomagolásban található elem és az elem állapotkijelzője gondoskodik.


Az ellenőrzés biztosabb, mint a megérzés, még a legtapasztaltabb kerttulajdonosoknál is. Ezért fejlesztették ki a GARDENA vízmennyiség mérőt, mely az Original GARDENA rendszer fontos kiegészítője lett. Méri az átfolyt víz mennyiségét, ezzel lehetővé téve most először az aktuális vízfogyasztás ellenőrzését. Így a növények a szükségletüknek megfelelően, optimális vízmennyiséggel lesznek ellátva. Ez jó a növényeknek, és segítségével vizet spórolhatunk.További információk: Husqvarna Magyarország Kft.


Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK
Új GARDENA automatikus vízelosztó
Víz nélkül semmi nem nő a kertben. Ezért hosszabb szárazság után öntözni kell. Egyre több kertben automatikusan oldják meg az öntözést.
GARDENA PowerMax „EnergySave“ fűnyíró
Megérkezett a GARDENA legújabb gyepápoláshoz szükséges kábel nélküli, akkumulátoros fűnyírója.