Kert
Kert  »  Tippek & tanácsok  »  Hordozható grillsütők

Hordozható grillsütők

Szép Házak
Bár beköszöntött az ősz, a grillszezon cseppet sem ért véget, hiszen a kint készülő finom falatok mellett mindenki szívesen elidőzik. A hordozható grillezők legnagyobb előnye, hogy akárhol használhatjuk őket, legyen az a kert, a terasz vagy egy park.

Porcelán grillsütők


A porcelánból készült, hordozható grillsütők praktikus fogantyúval vannak ellátva, a könnyebb szállíthatóság érdekében. A fekete és fehér színben kapható innovatív sütők lapja levehető, így egyszerűen eltávolítható belőle a hamu, valamint tisztítása sem okoz gondot.

EVA SOLO

Acél grillsütők


Az egyszerre elegáns és masszív kívül-belül rozsdamentes acél borítású faszenes grillsütők használata igazán egyszerű és funkcionális. Használat előtt és után csak fel kell emelni a sütőrácsot, a faszén így könnyen a tartályba önthető és eltávolítható. Fedővel kiegészítve, olyan elképesztő fogások készíthetők benne, mint a rozmaringos báránysült. Alapvető funkcióján felül hangulati értéke is van: a grillsütő mellett remek lehetőség van egy finom pohár bor elfogyasztására.

EVA SOLO

Grill eszközök


A rozsdamentes acélból készült fogók és szedőkkel igazán megkönnyíthetjük a megsütött ételek forgatását, szedését.

EVA SOLO

Az apró nyársakra felhúzott zöldségekből, gombából, húsokból készített saslikok mindenki kedvencei lesznek. Nyársakból találhatunk fából készített, egyszer használatos pálcákat, vagy választhatjuk ebből is a rozsdamentes acél változatot.

EVA SOLO

A grillezés előkészületei


Nagyban megkönnyíti a dolgunkat, ha néhány nappal a grillparti előtt megtervezzük a menüt. Válasszunk ki néhány izgalmas receptet, nézzük meg, hogy milyen fűszereket fogunk használni és írjunk listát a hozzávalókról.  Vegetáriánus vendégeink igényeit is vegyük figyelembe, részükre is rengeteg lehetőséget rejt a grillezés. A grillpartit megelőző napon készítsük el a páclevet és tegyük a húsokat, zöldségeket, gombát, sajtokat a páclébe. Fontos, hogy ilyenkor csak fűszereket és valamilyen savas anyagot, például bort, borecet használjunk.

A legfontosabb grillfűszerek


Alapfelszereléseink között mindenképp szerepeljen az olaj, só, fokhagyma. A grillpácokban általában szerepel citromlé és vöröshagyma is. A bors a világ egyik legismertebb fűszere, fekete változata erősebben csípős ízű, a fehér kevésbé, a piros pedig inkább pikáns. Ne féljünk használni a friss fűszernövényeket, a rozmaring, a zsálya, a kakukkfű minden grillételt megbabonázhat.
 

Új ízek, új élmények


Napjainkban a grillezés már nem csak a sült szalonnáról és kolbászról szól. A rozmaringos köntösben grillezett hal, a ropogósra sült saslikok, az ízletes paradicsomra olvadt mozzarella vagy a mézben sistergő, fahéjas barackok csak sejtetik, mi minden készíthető el a szabadban.

Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK
Téli dekorációs ötletek a kertben
Télen a kerti dekoráció elengedhetetlen kellékei a különböző gyümölcsök, örökzöld növények, lámpások és mécsestartók.
Kerti faházak a fákon
A természet közeli faházak kalandot jelentenek a gyerekek számára, visszavonulást a felnőtteknek, romantikus rejtekhelyet az arra vágyóknak.
Térelválasztók a kertben
A kerti térelválasztók alapvető funkciójuk betöltésén kívül, tekintetvonzó elemei lehetnek kertünknek, a függőleges terek sok lehetőséggel kecsegtetnek.