Kert
Kert  »  Tippek & tanácsok  »  IKEA kerti bútorok

IKEA kerti bútorok

Szép Házak
 
2012. február 17.
Az IKEA már készül a tavaszi-nyári kerti party hangulatra. Különböző kerti bútorok, kiegészítők és textilek vidám hangulatával várja a szezont az új kollekció.

Egyszerű, letisztult vonalú hintaszék


Egy beltéri és kültéri használatra egyaránt alkalmas hintaszék erkélyekre, teraszokra, balkonokra, verandákra. Fenyőből készült, az ülőfelület és a karfák lécezésén az évgyűrűkre merőlegesen  vágták a fát, hogy ezáltal tartósabb legyen, így kevésbé repedezik. A faanyagot háromrétegű vízbázisú lazúr festékkel kezelték, ez extra védelmet biztosít, így a szükségszerű újrafestés csak később válik esedékessé.

VÄRMDÖ hintaszék

Fa gond nélkül


A strapabíró FALSTER sorozat, a rendelkezésre álló hely függvényében, igényre szabott megoldást kínál nagyobb kertekbe, vagy kisebb erkélyekre egyaránt. Ráadásul mindezt a karbantartás gondja nélkül! Az új darabok többsége egymásba rakható. A 63×63 cm-es asztal, a szék és az ülőke praktikusan helytakarékos megoldást kínál. A polisztirol FALSTER sorozat mesterséges fa anyaga a megtévesztésig hasonlít a tömörfára és ugyanazt a természetes hatást kelti – a karbantartás fáradságai nélkül. Kültéren, beltéren egyaránt tárolhatod, hisz a mesterséges fa ellenáll az esőnek, hónak, jól tűri a mínuszokat és a nagyobb meleget is, alumínium váza pedig rozsdaálló. A léceken keletke-zett kisebb karcolásokat, a tömörfához hasonló módon, finom csiszolással eltüntetheted.

FALSTER ülőgarnitúra sorozat

FALSTER állítható napozóágy

FALSTER garnitúrá

Pompázatos színekben


A tavalyi szezonban ROXÖ kék és zöld színei az eget és a füvet idézték. Idén rózsaszínben és sárgában pompáznak. A már korábban bevezetett fehér darabok ismét kaphatók, egészen sötétszürke, már-már fekete színnel párosítva. Székek, asztalok, padok, dohányzóasztalok és ülőkék széles választékából a ROXÖ sorozat darabjait a legkülönfélébb módokon kombinálhatod. A műanyaggal bevont acél ROXÖ kerti bútorok karbantartás nélkül nyújtanak időtálló teherbírást.

ROXÖ és JOSEF bútor garnitúra

AGRENÖ textíliák és BARBRO párnák és szőnyegek

AROXÖ bútorokat egymásba rakhatóra tervezték

A rózsaszín csoda műanyagból


A szezon többi színével együtt, természetesen a rózsaszín is fellelhető a PS VÅGÖ fotelek között. Először 2000-ben jelent meg ez a Thomas Sandell által tervezett darab, majd tavaly fehér, fekete és – a most már múltnak számító – zöld színekben újra bekerült a kínálatunkba.
A polipropilén fotel közepén egy lyuk hivatott a mihamarabbi száradást elősegíteni. Egymásba rakhatod, és nedves ronggyal egyszerűen tisztán tarthatod.

IKEA PS VÅGÖ

Hívogató kényelem


A HÖGSTEN szék, fotel és lábtartó fel-hőtlen kikapcsolódást kínál – főleg annak tudatában, hogy semmire nem lesz gondod, hisz helytakarékos és ápolást sem igényel. A kézzel szövött, strapabíró műanyag rattan HÖGSTEN megjelenése megegyezik a természetes rattanéval, anélkül, hogy különösebb karbantartást igényelne. Jól tűri az esőt, a havat, illetve a mínuszokat és a nagyobb meleget is. A lábtartó praktikusan elfér a fotel alatt.

HÖGSTEN füles fotelek

Pihenés, korábban nem tapasztalt kényelmi szinten


Az AMMERÖ sorozat most bárszékekkel, bárasztallal és párnás székekkel bővül, hogy az eddigi sátor- és alacsony kültéri ülőmegoldásokat legyen mivel tovább variálnod. Akár kikap-csolódásra vágysz a kombinált kanapén, akár helyet foglalnál a bár mellett, érdemes az AMMERÖ-ben rejlő lehetőségeket kiaknázni. A kézzel szövött, műanyag rattan székeket egymásba rakva tárolhatod, párnahuzata átfordítható, levehető és mosható. A bárszékek ülőfelületét rugalmas, könnyű és strapabíró háló borítja. A bárasztal erős acél váza és fagyálló edzett üveg lapja a fagypont alatti hőmérsékletet is jól tűri.

AMMERÖ kerti ülőgarnitúra

Fotel, kanapé személyre szabottan

Személyre szabott és praktikus tömör akác


Az ÄPPLARÖ sorozat idei újdonsága két új funkció: az igény-re szabható alacsony ülőrész, és a praktikus és helytakaré-kos tárolómegoldás. Az új sarokrész, együléses elem és asztal/ülőke megfelelő kombinációja bármely térbe személyre szabott ülőhely kialakítását teszi lehetővé. A rendel-kezésre álló hely maximális kihasználtságát összecsukható székek, új falipanel, polc és tárolóval rendelkező pad segítségével biztosíthatod. Alakíts ki ideális tárolót a kerti szerszámok, eszközök, cserepek, játékok stb. számára! Ez a keményfa nagyrészt Vietnamból és Malajziából származik, ahol elkötelezett lépéseket teszünk a felelős erdőgazdálkodás és a fenntartható kitermelés érdekében. Minden, IKEA termékhez használt faanyag, így az akác is megfelel a törvényes és fenntartható kitermelésre vonatkozó IKEA követelményeknek.

Az IKEA ily módon tesz azért, hogy a jövő generációi számára is biztosított legyen a faanyag, és hogy mindnyájan élvezni tudjuk a természetet a jövőben is. Minden ÄPPLARÖ bútort extra vastag lazúrfestékkel kezeltek, így ellenállóbb, és később kell újrafesteni. Az újrafestés hosszabb élettartamot és tartósságot biztosít. Ennek gyakorisága és a festék mennyisége nagyban függ a használat és az időjárás okozta igénybevételtől.

ÄPPLARÖ sorozat

Praktikus, párnázott tárolópadés asztal
Kerti bútor fából

Egy terasz ihlette sorozat


A karfás szék mellett asztal, pad és lábtartó teszi teljessé a sorozatot. A SUNDERÖ vízszintes felületeihez (asztallap, ülőfelület, karfa) szükséges fenyő feldarabolásakor különös figyelmet fordítanak arra, hogy egy speciális technológia alkalmazásával az évgyűrűk a vágás irányára merőlegesek legyenek, így a fa erősebb lesz és kevésbé alakulnak ki rajta felületi repedések. A SUNDERÖ-t emellett háromrétegű vízbázisú lazúrfestékkel kezelték, hogy tovább bírja az időjárás viszontagságait, és minél később váljon szükségessé az újrafestése.

SUNDERÖ – teraszépítés deszkából

A modern vonal


A teljesen új ENHOLMEN sorozatot jellegzetes vonalvezetés és világosszürke szín jellemzi. Légiesen könnyed, modern hangulatú kültéri bútor. A különböző elemek, úgymint az együléses elem, a sarokelem és az asztal/ülőke, megfelelő kombinációja révén igényre szabott kültéri ülőmegoldást alakíthatsz ki. A modern kültéri sorozatot állítható napozó-ágy, karfás szék és 160×85 cm-es asztal teszi teljessé. A kézzel szövött, műanyag rattan ENHOLMEN ülőbútorok megjelenése gyarkolatilag megegyezik a természetes rattanéval, de alkalmasabb kültéri használatra. Rozsdaálló alumínium vázuk tartós és könnyű.

Modern vonal a kerti bútor tervezésben

A természet erejével


A nap (és néha a szél) erejét (is) hasznosító SOLVINDEN sorozat a természeti energiákat villamos energiává alakítva biztosít meleg fehér LED világítást. Teljesen feltöltött állapotban 4-2 órán keresztül világít. Ez az éjszakába nyúló, forró hangulatú bulikhoz is elegendő. Ráadásul hosszabbítókkal sem kell bajlódnod, kültéren bárhol világítanak.

SOLVINDEN – LED-világítás a kertben

SOLVINDEN sorozat a természeti energiákat villamos energiává alakítja

Fokozd a kényelmet


Tedd kényelmesebbé a kerti bútoraidat GRENÖ párnákkal. Levehető, mosógéppel mosható huzataik révén könnyű őket tisztán tartani –  még a kertben is! Pihenés közben ne feledkezz meg az UV-védelemről: óvd magad az erős napfénytől és az UV-sugaraktól napernyők vagy napsátor használatával.

GRENÖ párna kollekció a kerti bútorokhoz

További képekért kattintson ide!

További információk:
IKEA

Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK