Kert
Kert  »  Tippek & tanácsok  »  Kerti faházak a fákon

Kerti faházak a fákon

Szép Házak
A fák között felállított különleges, természet közeli faházak kalandot jelentenek a gyerekek számára, visszavonulást a felnőtteknek, romantikus rejtekhelyet az arra vágyóknak. A lombok közötti játék, kikapcsolódás nappal és éjjel is megfoghatatlan érzéssel varázsol el mindenkit.
A Bauraum innovatív faházait mindenki saját igényeire szabhatja. Az elhelyezés magassága igen nagy tartományban lehetséges, ha a kert adottságai ezt lehetővé teszik.


A faházak lehetnek egyterűek, de a nagyobb teret egységekre is lehet osztani, sőt akár emelettel is rendelkezhet. A szerkezeti elemek nem csupán vízszintes és függőleges részekből állnak, helyet kaphat minden építészeti lehetőség, amely egy családi ház építésénél nem lehetséges.
 

A Bauraum faházak kívül-belül tömör faburkolatból állnak. A faanyag elsősorban vörös fenyőből és douglas fenyőből áll, mely fatípus kiváló időjárás ellenállóságáról és különleges színéről híres.


Az újszerű design tervezésekor fontos hangsúlyt fektettek a környezet, az erdők és a fák tiszteletének. A házak építésekor csavarok és szögek helyett acél kábelekkel történik az egyes elemek rögzítése.


A házak külső felülete viaszoláson, lakkozáson vagy festésen esik át a hosszabb tartósság elérése érdekében, melyek mindegyike ökológiailag biztonságos, a környezetre veszélyt nem jelentő anyagok. A szigetelés természetes anyagból, kókuszrostból, gyapjúból vagy farostlemezekből készül.


A házak körüli teraszok biztonságosságát az acél kábelek garantálják, melyek a rögzítő csavarokkal ellentétben nem károsítják a támasztékként szolgáló fák törzsét, ágait, és lehetővé teszik a fák további korlátlan növekedését.


A faházak szinte minden magasra növő fatípuson megépíthetők, ha azok erőssége, egészségügyi állapota, mérete megfelelő. A házak tartására legalkalmasabb fák a tölgy, a kőris, a hárs, a bükk, a gesztenye, de a nagyobb gyümölcsfák és a tűlevelűek is alkalmasak lehetnek.  Ha nem áll elég fa rendelkezésünkre, további tartóoszlopokkal kompenzálható a hiány.


További képekért kattintson ide!

Forrás: Baum Raum

Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK