Kert
Gyömbér, mint szobanövény
A gyömbért nemcsak ételeink ízesítésére és gyógynövényként használhatjuk, de lakásunkat is díszíthetjük vele.  »
A korábban csak vágott virágként népszerű flamingóvirág szobanövényként is csodaszép. Érdemes rá figyelmet és időt áldozni. »
A Patrick Morris által tervezett Sky Planter kerámia kaspó már elérhető hazánkban. A Boskke új, természetközeli fejlesztése több díjat bezsebelt már. »
Kert híján sem kell lemondanunk a buja zöld növényzetről. Néhány nagyméretű cserépbe, konténerbe látványos növény együttest ültethetünk. »
A szobanövények között az egyik legegyszerűbben gondozható és a növénybarátnak nem nevezhető fürdőszobában is megél. Ez a szobapáfrány. »
Az egyik leglátványosabb szobanövény a népes bromélia család legismertebb fajtája a trópusi színekben pompázó, zöld szakállbromélia. »
A hortenzia hatalmas labdaszerű virágaival igazán szép látványt nyújt és némi figyelemmel, törődéssel lakásunk, teraszunk dísze lehet. »
A Ficus fajok szinte az összes trópusi erdőben megtalálhatók, több közülük kedvelt dísznövény. Egyik legismertebb, a szobai tartásra alkalmas gumifa. »
A szobanövényeink között legalább egy pálmát illik tartani. Részben azért, mert egzotikus, részben azért, mert meghálálja a gondoskodást. »