Kert
Kert  »  Tippek & tanácsok  »  A teraszon tágasabb

A teraszon tágasabb

Szép Házak
Egy teraszra vagy tornácra épített kőkandallóval vagy ide állított vaskályhával a nyáron népszerű hely egész évben használható pihenésre.
Amíg az extrém hideg napok be nem köszöntenek, székhelyünket nyugodtan tegyük a teraszra vagy a fedett tornácra. A célnak a szaletli is megfelel, csak az a fontos, hogy ne fázzunk, és a kényelmünk meglegyen. Ezért gondoskodjunk megfelelő fűtésről, és meleget adó textíliákról.


Fűtési lehetőségek


A terasz, a tornác sokkal több, mint egyszerű, időtöltésre alkalmas hely. Létesíthetünk itt tűzrakóhelyet, ami természetes módon maga köré vonzza az embereket. Építtethetünk hagyományos kőkandallót, de elhelyezhetünk kandallót öntöttvasból vagy egy vaskályhát, kisebb helyre jancsi kályhát. Beszerezhetünk vagy készíttethetünk nyílt tűzrakót vasból, ami grillezésre is alkalmas.


Bútorok a hűvösebb napokra


Rozsdamentes fémből, teak- vagy akácfából, illetve a nedvességnek jól ellenálló anyagokból készült berendezést válasszunk, amit könnyű, fonott rattan vagy bambusz ülőalkalmatosságokkal egészíthetünk ki. Jobb híján megteszi a kimustrált fotel, az öreg kanapé vagy hintaszék is, amit puha takarókkal varázsolhatunk kényelmes terasz bútorrá.


Melegebb és kényelmesebb hatást kelt, ha a teraszt szőnyegekkel, meleg plédekkel, párnákkal, lámpákkal vagy nagyméretű gyertyákkal, néhány lanternával tesszük hangulatossá. A szél elleni védettséget vízhatlan anyagokból, vagy erős, impregnált vászonból készült függönnyel biztosíthatjuk.


Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK