Kert
KERTGONDOZÁS
Ma már nem csak a telefon, az óra, a TV vagy a garázsajtó lehet "okos”, de akár egy robotfűnyíró is! »
GYÓGYNÖVÉNY
A kertünkben vagy a teraszon cserepekben termesztett gyógynövények igen hatásosan alkalmazhatók a téli megfázások időszakában. »
KERTÉPÍTÉS
Egy szép kert a ház méltó folytatása. Az ideális otthon megteremtése érdekében a kerttervező arra törekszik, hogy a tulajdonos igényeihez igazodjon. »
KERTÉPÍTÉS
Kertünket már kora tavasztól ápoljuk, de kertépítészeti szempontból a legideálisabb mégis az őszi időszak. »
KERTI BÚTOR
Ha a kertben, teraszon nem szívesen látunk műanyag bútort és még takarékoskodni is szeretnénk, jó megoldást kínálnak a divatos raklap bútorok. »
GYÓGYNÖVÉNY
A búzavirág ősidőktől velünk van: már Tutanhamon fáraó sírjában is olívaleveleket és búzavirágot tekertek egy papíruszhéjba halotti koszorú gyanánt. »
DÍSZNÖVÉNY
A fehér fagyöngy a fakínfélék családjába tartozó, több mint ezer fajt számláló, egész Európában elterjedt félélősködő örökzöld növény. »
KERTI BÚTOR
Ha a kertben, teraszon nem szívesen látunk műanyag bútort és még takarékoskodni is szeretnénk, jó megoldást kínálnak a divatos raklap bútorok. »
DÍSZNÖVÉNY
Örökzöld növénynek nevezzük azokat a fajtákat, mely nem hullajtják el leveleiket az év valamely részében, hanem azok egész évben rajtuk maradnak. »
DÍSZNÖVÉNY
A nyugalmat és tisztaságot árasztó lila és árnyalataik hideg, háttérbe való színek, tökéletes összhatást mutatnak a fehér, ezüst és rózsaszín színekkel. »
KERTI KIEGÉSZÍTŐ
Az izgalmas növénytartókba ültetett növényekkel kiegészített teraszokon szívesebben elidőzik az ember. »
KERTI BÚTOR
Egy teraszra vagy tornácra épített kőkandallóval vagy ide állított vaskályhával a nyáron népszerű hely egész évben használható pihenésre. »
SZOBANÖVÉNY
Nagyanyáink idejében volt kedvelt szobanövény a klívia, és most ismét reneszánszát éli ez az érdekes, dekoratív növény. »
SZOBANÖVÉNY
Nyáron a szabadban, télen a szobában. A citromfa gondozása ennél kicsit bonyolultabb, de látványos szobanövényként mindenképpen érdemes rá gondolni. »
KERTI KIEGÉSZÍTŐ
Egy ötletes, kényelmes kerti szaletli kora tavasztól késő őszig kedvenc szabadtéri tartózkodási helyünk lehet. Afféle szoba a kertben. »
KERTGONDOZÁS
Miért helyes döntés, az univerzális tápoldat választása? »
KONYHAKERT
Az évezred óta ismert és használt fokhagyma nagy mennyisében tartalmaz szerves kénvegyületeket, vasat, szelént, jódot és C-vitamint is. »
BÚTOR
Idén nagyon magabiztosan kopogtatott a nyári időjárás, ennek megfelelően a szokásosnál korábban beindult a kültéri programok szezonja. »
KONYHAKERT
Az összes vadon termő és kerti gyümölcs közül a csipkebogyónak a legmagasabb a C-vitamin tartalma, készülhet belőle tea, lekvár, szörp, mártás, bor és likőr is. »
KERTGONDOZÁS
Lombhulláskor a kerti munka javát a falevelek összegyűjtése jelenti. El lehet égetni, vagy be lehet zsákolni, de az igazán gondosak komposztálnak. »
SZOBANÖVÉNY
Bár nem minden férfi feledkezik meg a szobanövények öntözéséről, jól jöhet néhány alapvető és egyszerű tipp a növénygondozáshoz. »
GREEN CITY
David Brenner, a Habitat Horticulture alapítója kültéri- és beltéri használatra tervezi innovatív növényfalait, célja a nagyvárosok zöldebbé válása. »
GYÓGYNÖVÉNY
Házipatikánk fontos növénye, ugyanakkor látványos dísze a lakásnak, terasznak az egyszerűen gondozható aloé, más néven aloe vera. »
KERTI KIEGÉSZÍTŐ
A De Castelli virágtartói egyediek a különleges geometrikus formáknak és díszítéseknek köszönhetően. »
KERTI KIEGÉSZÍTŐ
Elsőre talán nem is gondolnánk, hogy egy akár tenyérnyi zöld területet is milyen jól ki lehet használni. Íme, néhány helytakarékos tipp! »
KERTI KIEGÉSZÍTŐ
A kerti térelválasztók alapvető funkciójuk betöltésén kívül, tekintetvonzó elemei lehetnek kertünknek, a függőleges terek sok lehetőséggel kecsegtetnek. »
DÍSZNÖVÉNY
A homoktövis narancsvörös színű bogyószerű termése szeptember-októberben érik, C-vitamin tartalma kiemelkedően magas. »
KONYHAKERT
A virágok között annyi szín, illat csalogat bennünket, hogy kedvünk lenne beleharapni. Nemcsak a vázában, de a tányérunkon is jól mutatnak. »
GREEN CITY
Bár kialakult szokásaik vannak az egészséges életvitelhez, de bizonyíthatóan egyre nagyobb szükségünk van a kiegyensúlyozott élethez a növényekre. »
GREEN CITY
A zöldtetők csoportosítása során megkülönböztetünk extenzív, azaz biológiailag aktív, illetve intenzív, kertszerűen kialakított tetőkert típusokat. »