Lakberendezés
Lakberendezés  »  Hírek & újdonságok  »  A KREA bemutatja: TERÍTÉKEN AZ ETNO

A KREA bemutatja: TERÍTÉKEN AZ ETNO

Design Club
 
2012. január 24.
A KREA iskola tervezőgrafikus és enteriőrtervező szakos hallgatóinak egy közös projekt során olyan étterem-kávézót kellett tervezniük, amelyet valamely etnikum inspirált. Az elkészült etno éttermek enteriőr és grafikai arculatterveit február 1-től két héten keresztül lehet megtekinteni a Szatyor bár és galériában, a kiállítás megnyitója február 3-án lesz.
A KREA harmadéves enteriőrtervező hallgatóinak tervezési feladata az előző félévben egy olyan etno étterem volt, amelyet egy adott népcsoport gasztronómiája, népművészete, építészete, bútor-, és tárgykultúrája, életmódja, művészete inspirál.


A hideg és melegkonyhával működő étterem és kávézó jellegének a hallgatók francia, török, skandináv, japán, orosz, andalúz és indiai nemzetiségek közül választottak. A leendő enteriőrtervezőknek a tervezéshez először meg kellett ismerniük az adott kultúra múltját és jelenét, ehhez gyűjtést végeztek az adott népcsoport népművészeti kincseiből, valamint feltérképezték a kortárs munkákat, melyeknek bizonyos elemeit (kiegészítő tárgyakat, bútorokat, kortárs művészeti alkotásokat) átemelték a saját tervezésű tereikbe.

Felhő Anita (enteriőrtervező szak) és Seidl Miklós (tervezőgrafika szak)

A Kreás tervezőgrafikusok a belsőépítészeti tervek elkészülte után kapcsolódtak be a közös munkába, és ezek alapján alkották meg a vendéglátóhely logóját, étlapját, itallapját, weboldalát és a kis arculatát (névjegy, e-mail fejléc, levélpapír, boríték). A Szatyor bár emeleti galériáján összesen hét enteriőrtervező-grafikus páros közös munkájából egy válogatás kerül kiállításra, melyeket a szórakozóhely nyitvatartási idejében lehet megtekinteni.

Szabó Andrea (enteriőrtervező szak) és Szegedi Róza (tervezőgrafika szak)

Megnyitó: Péntek, 2012. február 3. 19:00

Megnyitja: Szegő Gábor és Gáti Anna a Willbe design enteriőrtervezői, KREA oktatók
 
Megtekinthető: 2012. február 1-13. között a Szatyor bár nyitvatartási idejében.
Hétfő-péntek: 12:00-01:00 szombat-vasárnap: 14:00-01:00
 
Szatyor bár & galéria
XI. Budapest, Bartók B. út 36.

KREA Kortárs Művészeti Iskola
KREA Iskola Freeblog
Szatyor bár

Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK
Terítéken az etno
A KREA hallgatóinak arculatterveiből kiállítást rendeztek a Szatyor bárban. Az etno étterem-kávézó terveit most mi is bemutatjuk.