Lakberendezés
Lakberendezés  »  Hírek & újdonságok  »  Gombold Újra! eredmény

Gombold Újra! eredmény

Design Club
 
2012. április 2.
Mintegy 8 ezren látogattak ki szombaton a Millenárisra a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium második Gombold Újra! Divat a magyar öltözéktervezési pályázatát lezáró egész napos rendezvényre. A divatbemutatókat mintegy 3 ezren látták élőben a helyszínen, és több ezren követhették figyelemmel a Vodafone által biztosított online közvetítést.
A Gombold Újra! Divat a magyar kortárs öltözéktervezési pályázat fődíját Farkas Anett nyerte öltözék, valamint a MIMM, vagyis Nagy Móni és Hendzsel Ilona kiegészítő kategóriában. A Design és hagyomány pályázat nyertese Somogyi Alett lett öltözék és Vitányi Anna kiegészítő kategóriában.

Farkas Anett, Zsindelyes Fotó: Botár Gergely

Az élő, online közvetítésre leadott közönségszavazatok alapján a Vodafone Smart Store különdíját Erdei Gergely kapta, így ő tervezheti az okostelefon üzlet következő munkaruha kollekcióját. Különdíjat vehetett még át Molnár-Madarász Melinda (BKK), Söptei Eszter (Black Box Concept Store), Szűcs Ágnes (OurStyle Boutique), Kalácska Zsanett (WAMP) és Domokos Mihály (Fashion Issue).

Fotó: Botár Gergely

A Gombold Újra! Divat a magyar második öltözéktervezési pályázatot a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium megbízásából a Design Terminál Nonprofit Kft. hirdette meg 2011 novemberében. A résztvevők feladata valamely magyar viselettörténeti érték átírása volt kortárs, mai trendeknek megfelelő formába.

Fotó: Botár Gergely

A kezdeményezés célja, hogy az eredményesen pályázó fiatal tervezők számára elősegítse önálló vállalkozás elindítását, sikeres piacra lépésüket és termékeik ismertségét, hozzájárulva ezzel a magyar kreatív ipar fejlesztéséhez.

Fotó: Árvai Károly

Fotó: Botár Gergely

A pályamunkák válogatásakor a szakmai zsűri figyelembe vette azt is, hogy a kollekciók mennyire építhetők be a forgalmazók mindennapi viseleteket tartalmazó kínálatába. A rendezvény létrehozásában közreműködött a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, a Hagyományok Háza, a Népművészeti Egyesületek Szövetsége, a Samsung és a Vodafone.


A Gombold Újra! szombat délelőtti konferenciáján mutatták be „A magyar divat 1116 éve” című, a szervezők gondozásában megjelent angol és magyar nyelvű albumot, amely a magyar viselettörténetet dolgozza fel. A kiadvány mától a könyvesboltokban is elérhető.

Fotó: Botár Gergely

Fotó: Botár Gergely

Forrás: kormany.hu

További képekért kattintson ide!


Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK
Gombold újra! Divat a magyar
Idén második alkalommal írták ki a „Gombold újra! Divat a magyar” öltözéktervezési pályázatot, melynek bemutatója 2012. március 31.-én lesz.