Lakberendezés
Lakberendezés  »  Hírek & újdonságok  »  Kortárs Design Múzeum

Kortárs Design Múzeum

Kollár Franciska
 
2011. október 11.
A kiállítást Rómában, a Mercati di Traino Musem rendezte meg. Ez egyfajta kezdeményezés volt az RCS Group részéről, az olasz design 150. évfordulójának kapcsán. Rómában szeptember 16. és október 13. között tekinthető meg a gyűjtemény, ezt követően a kiállítás Turinba költözik.

Meet Design Show 2011


A kiállítás kurátora, Marco Romanelli, – jelentős építész és újságíró – vezette végig a közönséget a 'Museum of the Imperial Fora' rendkívül izgalmas helyiségein keresztül. Lélegzetelállító terek, indusztriális környezet az olasz design kiemelkedő darabjaival.

Fotó: Alessandro Rizzi

A show magában foglalja azokat a különleges darabokat, amik meghatározóak voltak a design történet szempontjából. Lámpák, székek és fotelek, tükrök és szaniterek. A fő szempont az volt, hogy az egyes darabok tematikus, kronológiai sorrendben legyenek kiállítva, hogy könnyedén nyomon követhessük a bútor design fejlődését és jellemváltozásait.

Fotó: Alessandro Rizzi

A szervezők fontosnak tartották a design szociológiai aspektusainak bemutatását. Hogyan változnak a fogyasztói szokások, valamint hogyan alkalmazkodik ehhez a tárgykultúra.

Fotó: Alessandro Rizzi

Fotó: Alessandro Rizzi

A gyűjtemény legnagyobb erénye, hogy külön vannak kiállítva a designerek munkái. Olyan nagy nevekkel találkozhatunk, mint Franco Albini, Gio Ponti, Alessandro Mendini, Vico Magistretti és még sok más kiváló olasz sztártervezővel.

Nemo Armchairs, tervező: Fabio Novembre, gyártó: B&B Italia (fotó: Alessandro Rizz)

Fish szék, tervező: Satyendra Pakhalé/ Bong kávézó asztal, tervező: Giulio Capellini, gyártó CAPELLINI
(fotó: Alessandro Rizzi)

A káprázatos helyszín Rómában található, a Mercati di Traino Museumban. A monumentális komplexum tökéletes helyszín a nagy volumenű kiállítás megrendezéséhez. A látványos tér több kisebb szobából épül fel, ahol a tervezők külön vannak bontva idő szerint. Így vezeti körbe a kiállítás látogatóit az olasz design kiválóságai között.

Tron fotel, Droor, 2011 CAPELLINI (fotó: Alessandro Rizzi)

A legfelső szinten a nagy teremben vannak a legnagyobb hírességek. Ez az emeletmutatja be a fiatal tehetségek munkáit. Az itt kiállító designerek közül többen 35 év alattiak, akik ajánlatot kaptak, hogy megjelenhetnek a Casa da Abitare havi design magazin oldalain.

Crinoline szék, tervező Patricia Urquiola, gyártó: B&B Italia (fotó: Alessandro Rizzi)

Fotó: Alessandro Rizzi

A megnyitó show alkalmával visszarepítették a látogatókat a 60-as évek hangulatába a 'Ieri, Oggi e Domani'című film levetítésével. A film tökéletesen ábrázolja a hatvanas évek „olasz álom”- típusát. Ez volt a nagy változások kora.

Fotó: Alessandro Rizzi

További képekért kattintson ide!
Forrás: Mercati di Traino-Museum

Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK
Lakásdesign kiállítás Bécsben
16. alkalommal került megrendezésre 2011. október 13.-16. között Ausztria legnagyobb lakberendezési design kiállítása a bécsi Hofburgban.
Magyar dizájnerek Londonban
Ötödik alkalommal rendezték meg szeptember 17. és 25. között Londonban a design szféra egyik legproduktívabb eseményét, a Tent London-t!
Dizájnmustra Milánóban
Idén ünnepelte 50. jubileumát az iSaloni néven ismert design hét Milánóban. Az évfordulóra való tekintettel több mellékrendezvény kísérte a programot.