Lakberendezés
Lakberendezés  »  Lakberendezési tippek  »  A 4 legjobb bio mosogatószer

A 4 legjobb bio mosogatószer

Szép Házak
A háztartásban használt mosogatószerek számtalan vegyi anyag segítségével érik el hatásukat. Ezek alternatívájaként érdemes bio szerekre váltanunk.
Ha elolvassuk a mosogatószer flakonján, hogy mit tartalmaz – hacsak nem vagyunk vegyészmérnökök – meglehetősen keveset fogunk megérteni az összetevőkből. A „Szembe, szájba ne kerüljön, különben azonnal forduljunk orvoshoz”, „Gyermekek elől gondosan elzárva tárolandó” feliratok, melyek világosak számunkra és innen tudjuk, hogy nem éppen barátságos vegyületekkel van dolgunk. Aki csupasz kézzel és gyakran használja ezeket a szereket, előbb-utóbb a saját bőrén érzi a hatást, de nem ritka, hogy használat közben belélegezve szemünket, orrunkat is irritálják.

A bio mosogatószerek mesterséges társaikkal azonos hatékonysággal rendelkeznek, viszont sem a környezetünkre, sem az egészségünkre nincsenek káros hatással. Hatóanyagaik mindegyike a természetben megtalálható, így tökéletesen lebomlanak. Áraikat tekintve a bio termékek mintegy 30%-kal drágábbak, mint az átlagos árfekvésű mosogatószerek, de az előny, amit nyújtanak, szinte megfizethetetlen.

Sonett mosogatószer


100 százalékig biológiailag lebomló anyagokból, tisztán növényi tenzidekből készül, kimondottan bőrkímélő termék. Vízkeménység érzékeny, azaz ha szükséges, lágyítja a vizet. Zsíroldó mosóaktív anyaga kókusz olajból, keményítőből és cukortartalmú összetevőkből áll. Növényi alkohol (etanol) és vadon szedett éterikus citromfű olajat tartalmaz, ez adja kellemes, friss, nagyon enyhe illatát.

Almawin mosogatószerA cukortenzidnek és zsíralkoholszulfátoknak a búzaproteinekkel és glicerinnel alkotott kiegyensúlyozott kombinációjának köszönhetően kitűnő tisztító, és nagy zsíroldó hatású, valamint rendkívül bőrkímélő termék. Használata után tiszta és ragyogó edényeket kapunk. Bőrgyógyászatilag tesztelt.

Klar mosogatószerRendkívül bőrkímélő, dermatológiailag ellenőrzött termék, erős tisztító és alapos zsíroldó hatással, ph 7-es értékkel. Növényi tenzideket, 5-15%-os anionos tenzideket és enyhe ecetsavat tartalmaz, így nem csak zsírtalanít, hanem fertőtlenít is, illatanyagoktól mentes. Az 500 ml-es kiszerelés 250 használatra elegendő.

Sodasan mosogatószerA Sodasan volt az első gyártó, mely organikus anyagokból készített tisztítószert. Különösen bőrkímélő termék, alaposan tisztítja az edényeket és szép csillogást biztosít. Érzékeny bőrűek is nyugodtan használhatják. Tartósítószert nem tartalmaz, enzim- és géntechnika mentes. Kizárólag növényi alapanyagokból, cukor-, növényi alapú- és protein tenzidekből, kókusz olajból, citromsavból készül, minden alkotóeleme újrahasznosítható. 10 liter vízhez 4 ml szert adagoljunk, 500 ml mosogatószer kb. 1250 liter vízhez elegendő.

Forrás: Welldorf Szövetkezet áruháza, www.welldorf.hu

Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK