Lakberendezés
Lakberendezés  »  Lakberendezési tippek  »  6 ötletes könyvespolc

6 ötletes könyvespolc

Szép Házak
Mutasd a könyved, megmondom ki vagy. Régi mondás és igaz. Könyveink ötletes elrendezésével önmagunkat és lakásunkat egyaránt jellemezzük.
A könyvek közelsége kellemes, jelenlétük otthonossá teszi a nappalit vagy a hálószobát. A féltett és kényes köteteket nem mindegy, miképpen tároljuk, ráadásul mindenkinek vannak olyan könyvei, melyek díszként is megállják a helyüket. Könyvek tárolására sokféle lehetőség adódik, csupán körül kell nézni a lakásban.

A falra szerelt könyvespolcok ugyan klasszikus megoldásnak számítanak, a gyártók azonban gondoskodnak arról, hogy a tárolás ezen formája is mindig megújuljon valamilyen módon. A formák és pakolási lehetőségek tárháza pedig végtelen!


Mi egyébre lehetne használni egy keskeny falmélyedést, mint könyvek tárolására. Ha eléggé játékosak vagyunk, a könyveket nem csak állítva, hanem fektetve is elhelyezhetjük, sőt a kettőt egymással váltakozva cserélgethetjük.


Az alacsony könyvespolcot nyugodtan állíthatjuk a kanapé mögé. Ezzel nem csupán a tér határait hangsúlyozzuk, hanem a könyvek tárolását is megoldjuk, ráadásul kedvenc kötetünk épp csak egy karnyújtásnyira van tőlünk. A polc tetején pedig elfér egy olvasólámpa, és ha elég helyünk van, még lerakóként is használhatjuk.


A leggyakrabban használt könyveket oszlopként egymásra helyezve tegyük az ágy vagy az olvasó fotel közelébe. Nem veszélytelen, mert egyetlen mozdulattal feldőlhet, ezért ne közlekedési útvonalba építsük az könyvoszlopot. Minimál stílusú lakásban nagyon jól mutat.


A nappalibútor üvegajtós tálalószekrény részéből is kiváló könyvespolc lehet. A könyvek jól áttekinthetők benne, nem beszélve arról, hogy értékes és féltett darabjaink a portól és egyéb szennyeződésektől is óvva vannak.


Egy jól rögzített könyvespolc térelválasztóként is szolgálhat. Loft stílusú lakásokban, vagy ahol nagy tér áll rendelkezésre egyaránt praktikus és látványos megoldást nyújt. A biztonság kedvéért azonban érdemes hozzá egy-két mutatósabb könyvtámaszt beszerezni.


Könyvespolcok széles választéka megvásárolható a ZENIT HOME-ban!

ZENIT HOME
1013 Budapest, I., Döbrentei u. 21. 
Tel.: +36 30 501 7784
E-mail: shop@zenithome.hu
www.zenithome.hu
www.facebook.com/zenithome

Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK