Lakberendezés
Lakberendezés  »  Lakberendezési tippek  »  7 ötlet, ami felfrissíti otthonunkat

7 ötlet, ami felfrissíti otthonunkat

Szép Házak
Szemünknek és lelkünknek is szüksége van arra, hogy időről időre felfrissítsük az összképet a lakásban. Nem kell sok pénzt, időt és energiát felemésztő dolgokra gondolni, gyakran apró trükkökkel is elégedettek lehetünk.
Sokszor az is elég, ha a kanapé és a komód helyet cserélnek, ha a tévét a szemközti falhoz helyezzük, vagy a kanapéval megosztjuk a teret. Egy új növény, egy csokor virág egy új vázában, egy rég elfeledett, majd újra felfedezett és átfestett vagy fényezett asztalka, néhány új párnahuzat, egy csík dekor tapéta és még számtalan kicsiny lépés, amitől úgy érezzük, hogy csodát tettünk otthonunkkal.

Irodasarok új ruhában


Volt egy ócska asztalkeret és egy használaton kívüli asztallap fióknyílással. A kettő házasságából született az „új” íróasztal. A betűs tapéta stílusos a home office-hoz.


Álablak a fürdőben


Mindenkit – magunkat is becsaphatjuk – a fürdőszoba üres falára felszerelt kisablakkal. Legyen rajta zsalugáter, így a megtévesztésig hasonlít az eredetire. Szerelhetünk mögé tükröt, ami megsokszorozza a fényt és a kicsi helyiség nagyobbnak tűnik tőle vagy díszítőfestéssel is dekorálhatjuk a mögötte lévő falat.


Új függöny, jó függöny


Nem kell feltétlenül a karnisos megoldáshoz ragaszkodnunk, varrathatunk vagy varrhatunk rolettát, római rolót. Válasszunk élénk színű vagy mintájú erős vásznat, ami vonzza a tekintet és megváltoztatja a helyiség hangulatát.


Váza, virág, lámpa


Egy új lámpa, vagy a régi lámpaernyőhöz egy új test, esetleg fordítva, a régi testhez új ernyő önmagában is elég lehet. Állítsuk a kedvenc fotelünk mellé és legyen ez a mi olvasósarkunk. Néhány szál friss virág egy vázába, és olyan érzésünk lesz, mintha mindig tavasz lenne.


Képkeret átfestve


Fessünk át egy régi, használaton kívüli keretet és rendhagyó módon ne a falra, hanem egy kisasztalra vagy a komódra állítsuk. Tehetünk bele fényképet, posztert vagy egy mintás textilt, tapétát.


Papírszalvéta helyett textil


Papírszalvétát minden nap használunk, de az elegáns textilszalvétát mintha elfelejtettük volna. Pedig mennyivel különlegesebb a teríték egy hímzett, csipkézett textilszalvétával, mint a könnyen eldobható és nem éppen környezetbarát papírral.


Új részletek a hálószobában


Egy hamis fejvég az ágyhoz különleges látványt kelt, főleg, ha színei visszaköszönnek máshol is. Ugyancsak érdekes, ha egy falszakaszt dekortapétával díszítünk, bátrabbak tapéta helyett használhatnak textíliát is.


Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK