Lakberendezés
Lakberendezés  »  Lakberendezési tippek  »  Adventi dekorációs ötletek

Adventi dekorációs ötletek

Szép Házak
Az adventi vagy karácsonyi dekoráció megítélése eltérő lehet. Van, aki mindent elborít a jellegzetes díszekkel, mások valami szokatlanra szavaznak, és sokan vannak, akik giccsesnek találják az egészet, így inkább bele sem fognak a dekorálásba. Pedig sokféle lehetőség közül választhatunk és szinte bármelyik stílushoz találunk díszeket.
Az adventi asztaldíszhez nem kell sok minden. Keressünk egy nagyobb, lehetőleg fémből készült tálcát és fedjük be örökzöld ágakkal: sombabérral, borostyánnal, tuja ággal. Örökzöld helyett megfelel a virágüzletben vagy hobbiboltban kapható dekor ág is. Közéjük állítsuk a gyertyatartókat, különféle méretű, vaskosabb gyertyákkal, ezeket vegyük körbe néhány üveggömbbel, karácsonyfadísszel. Ennyi elég is a modern stílusú adventi díszítéshez és a lakást máris hangulatba hoztuk.


Ha advent, akkor adventi naptár. Apró, különféle színű ajándéktasakokat számozzunk meg, rejtsük bele a kicsi ajándékokat, majd lógassuk fel egy fogasra vagy tegyük egy kosárba. Minden napra jut egy meglepetés.


Egy közepes méretű, dekoratív vázába állítsunk néhány szép formájú faágat és erre akasszunk  karácsonyfadíszeket, lehetőleg egyformákat. Erősíthetünk az ágakra égősort is. Tegyünk mellé néhány stilizált karácsonyfát és gyújtsunk körülöttük gyertyákat, mécseseket.


Nem kell az alkalomhoz külön vázát vásárolnunk, jó lesz az, amit egész évben használunk. Állítsunk a vázába egy csokor piros bogyós ágat (csipkebogyó, galagonyabogyó vagy magyal) és némi zöldet (ez lehet fenyő, tuja vagy bármi más természetben található zöld ág). Vegyük körül a vázát mécsesekkel és ennyi elég is az adventi hangulathoz.


Aki a minimalizmus híve, érthető, ha ebben az időszakban is mellőzi a dekorációt. Nekik ajánljuk a mécseseket, melyek dísznek nem nevezhetők, az advent hangulatához mégis hozzátartoznak. Néhány mécsestartóval - melyek formájukban, anyagukban egyformák, színeikben viszont sokfélék - és a bennük égő mécsesekkel remekül helyettesíthetjük az egyéb díszeket.


A manó-, angyal-, madár- és rénszarvas figurák hozzátartoznak az adventi dekorációhoz. Szedjünk össze belőlük többet és mécsesekkel, gyertyákkal, csillogó gömbökkel készítsünk kompozíciót egy szép tálcán. A modern és klasszikus stílusú lakásokhoz is jól illik.


A modern stílusú enteriőrhöz szintén jól illik az egyforma dekoráció: használjunk egyféle dekor elemet, például csillagot, többféle méretben. Erősítsük vagy lógassuk ezeket a falra. A csillogásról a mécsesek, gyertyák gondoskodnak, melyek itt is kötelezők.


Aki elég ügyes és türelmes, készítsen adventi koszorút maga. Szárított terméseket, gyümölcsöket virágüzletben és hobbiboltban vásárolhatunk, a fenyőágakat pedig akár a kertből is könnyedén beszerezhetjük.


Adventi kopogtató modern formában: nem túl hivalkodó, de nagyon látványos darabja lesz a lakásnak. Az alapot és az apróságokat is könnyedén beszerezhetjük az adventi időszakban, de használhatjuk a már lecserélt, de még nem elfeledett karácsonyfadíszeket is.Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK