Lakberendezés
Lakberendezés  »  Lakberendezési tippek  »  Asztallap fából vagy üvegből

Asztallap fából vagy üvegből

Szép Házak
Szebb-e az üveglapos étkezőasztal? Jobb, ha az asztal lapja fából készül? Üveg- és falapos étkezőasztalok pro és kontra.
Az üveglappal borított étkezőasztalok könnyedek, légiesek. Ahol szűk az étkező, elkerülhetjük a zsúfoltság érzetét, ha üveges modellt választunk. Ami az üvegasztalok előnye, az áttetszőség, egyben a hátrányuk is. Az üveglapos asztalnál ülve ugyanis a lábunk is átlátszik, ami sokakat zavarhat, egyfajta bizonytalanság-érzetet keltve. Az üvegasztalokat azért vásárolják sokan, mert elegánsak vagy modernek, ám az is biztos, hogy hűvösebb hatást keltenek, mint a fából készültek. 


A nagy összefüggő üvegfelületek csak akkor szépek, ha tiszták, a gyakorló háziasszonyok azonban tudják, milyen nehéz egy üvegasztalt makulátlanul tartani. Egy letett pohár, egy kézlenyomat elég ahhoz, hogy újra kezdhessük a takarítást.

A márkásabb, üveges étkezőasztalok, igazán különlegesek és szépek, általában igen drágák is. Áruk gyakran két vagy háromszorosa az üveg nélküli társaiknak. Üvegasztalt csak az vegyen, aki tud rá vigyázni. Ha összekarcolódik, sokat veszít a szépségéből, ugyanez vonatkozik a maszatokra, ujjlenyomatokra is.

Kisgyerekes családokban gondoljuk meg, üvegasztalt veszünk-e. Ha nem legömbölyített, hanem szögletes a sarka, nagyon kemény lehet a gyerek fejeknek és balesetet okozhat, ha nekiesnek a kicsik.


A magas fényű, tömör faasztallapok éppolyan kényesek lehetnek, mint az üvegfelületek, különösen a feketék vagy wenge színűek. Ha nagyon szép mintázatú az asztalunk lapja, kár letakarni terítővel. Inkább használjunk tányéralátéteket étkezéskor, máskor pedig egy keskeny futó is elegendő lehet.

Az arany középút lehet a tökéletes megoldás. A legszebbek ugyanis az üveggel kombinált falapos asztalok, amelyek egyszerre elegánsak, meghittek és különlegesek.


Fix és kihúzható étkezőasztalok különböző méretben változatos felületekkel és színekben megvásárolhatóak a ZENIT HOME-ban!

ZENIT HOME
1013 Budapest, I., Döbrentei u. 21. 
Tel.: +36 30 501 7784
E-mail: shop@zenithome.hu
www.zenithome.hu
www.facebook.com/zenithome

Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK
7 tipp az étkező berendezéséhez
Ahány étkező, annyiféle lehetőség a berendezésre, melynél a legfontosabb, hogy praktikus és kényelmes legyen. Erre mutatunk most hét ötletet.
Nélkülözhetetlen lerakóasztalok
Talán méreténél fogva jelentéktelennek gondoljuk, pedig nem az. A lerakóasztalok nagyon is fontos bútordarabjai még a legkisebb lakásnak is.