Lakberendezés
Lakberendezés  »  Lakberendezési tippek  »  Bútor a fürdőszobában

Bútor a fürdőszobában

Szép Házak
Reggel felfrissülni, este ellazulni járunk a fürdőszobába. A hölgyek itt végzik napi szépségápolási rituáléjukat, a gyerekeknél élményszámba megy egy kiadós pancsolás és az urak számára is többet jelent ez a helyiség a borotválkozás vagy a fogmosás helyszínénél. Szép és hasznos bútorokkal igazán vonzóvá tehetjük a fürdőszobánkat.

Nélkülözhetetlen bútorok a fürdőszobában


Számoljunk azzal, hogy a törölközők, fürdőlepedők tárolását meg kell oldanunk és praktikus, ha ezek a fürdőszobában találhatók. Nyitott polcon vagy szekrényben tarthatjuk ezeket. Szükség lesz még a piperecikkek és fürdőkellékek tárolásához is egy kisbútorra. Azok az eszközök, melyeket naponta használunk – borotva, hajszárító, tusfürdő, sampon – felakasztva, minél közelebb legyenek a kezünkhöz.

Sokan a tisztítószereket is a fürdőszobában tárolják. Ehhez jól jön egy mosdó alatti szekrény, ha polcos vagy többrekeszes, annál jobb.


A fürdőszoba, mint szoba


Ha vagyunk olyan szerencsések és kellően tágas a fürdőszobánk, pazar kényelmet teremthetünk benne. Egy kényelmes fotellel, puha, vastag és kellemes tapintású textíliákkal és egyedi hangulatú kiegészítőkkel a pihenés és a felüdülés szigetét alakíthatjuk ki.

Használjunk könnyen kezelhető, mosható és karbantartható anyagokat: vásznakat pamutból és lenből, frottírt, zseníliát. Ne idegenkedjünk a szőnyegektől sem. Dús szövésű, színes, mintás darabokkal egyedi belsőt kapunk.


Egy eredetileg a hálószobába való gardrób vagy ruhásszekrény a fürdőben kitűnő tároló lehet. A faanyagok pedig melegséget kölcsönöznek a helyiségnek, ellensúlyozva a hideg kerámia felületek hatását.

Egy bútorozott fürdőszobában nagyon fontos a megfelelő térkihasználás. Ha lehet, különítsük el a tisztálkodás, valamint a pihenés területeit, a vizes és száraz részek között tartsunk elegendő távolságot.


Kisebb alapterületű fürdőszobába állíthatunk fából készült fiókos szekrényt, melyet a használat előtt megfelelően kezelni – festeni, olajozni, viaszolni – kell. Ha a padlón nincs elég hely, használjuk ki a falakat és szereltessünk fel csinos polcokat, fali szekrénykét. Elrugaszkodhatunk a szokásos fém-üveg vagy kerámia kombinációktól és választhatunk fát, színes műanyagot, plexit.


Fürdőszobai bútorok és kiegészítők széles választéka megvásárolható a ZENIT HOME-ban!

ZENIT HOME
1013 Budapest, I., Döbrentei u. 21. 
Tel.: +36 30 501 7784
E-mail: shop@zenithome.hu
www.zenithome.hu
www.facebook.com/zenithome

Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK