Lakberendezés
Lakberendezés  »  Lakberendezési tippek  »  Dolgozósarok a nappaliban

Dolgozósarok a nappaliban

Szép Házak
Mi sem praktikusabb az otthoni dolgozószoba kialakításához, mint az egyterű nappali-étkezőből lecsípett sarok az egyik ablak közelében. Igaz, hogy ez nem olyan „igazi” szoba, de lehet, hogy annál kellemesebb és közvetlenebb.
Sok új vagy frissen felújított lakásnak megvan az az előnye, hogy adott egy hatalmas nappali, ahol a család összejön. Ebből lecsípni egy sarkot, szükség esetén egy mobil térelválasztóval elkülönítve, a házi irodának is ideális helye lehet.

A home office elhatárolása


Ahhoz, hogy a családi élet ne vonja el a figyelmünket a munkáról és fordítva, elengedhetetlen, hogy meghúzzuk a munkaterület határait. Ebben segítségül hívhatjuk a bútorokat és a világítást. Egy nagyobb bútort – kanapét, könyvespolcot – húzhatunk képletes falként a szoba és a dolgozó közé. Felesleges egy teljes válaszfalat felhúzni, mert azzal túlságosan felaprózzuk a tágas teret.

A fényforrásokkal ugyancsak kijelölhetjük a home office zónáját. A munkaterületre irányítsunk szpotlámpákat, vagy a mennyezetre szereljünk mennyezeti lámpákat, melyeket le- vagy felkapcsolva jelezzük, hogy miként funkcionál ez a terület.

Ötletek a nappaliban elhelyezett dolgozósarokhoz


Kevés hely is elég a home office-hoz, ha találunk egy megfelelő íróasztalt, ahol mindennek megvan a maga helye. Így nem lesz szükség külön íróasztal szekrényre, számtalan irattartóra, sőt, a széket is egyszerűen az asztallap alá guríthatjuk.

Fotó: IKEA

Ha másképp nem tudjuk elkülöníteni a dolgozósarkot, használjunk egy stílusban a helyiség berendezéséhez illő paravánt, melyet szükség esetén kihúzunk, majd a munka végeztével összehajtunk. Sem kinyitva, sem pedig összecsukva nem foglal sok helyet.


Diszkréten megbújik az otthoni iroda a klasszikus, redőnyös szekreterben. A kecses bútordarabot szinte észre sem vesszük, mégis, ha szükség van rá, jó szolgálatot tesz. A redőny mögé mindent elrejthetünk, akár a kisebb rendetlenséget is.


A kanapé és a mögé állított konzolasztal határozottan elválasztja a dolgozósarok területét a nappali többi részétől.


A fotelek mögé helyezett dolgozósarok jobb helyet nem is kaphatott volna a nagyméretű ablak előtt. Nincs útban, senkit nem zavar, és az éppen itt dolgozó családtagot sem zavarja senki.Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK