Lakberendezés
Lakberendezés  »  Lakberendezési tippek  »  Egyszerű és látványos fürdőszobapolcok

Egyszerű és látványos fürdőszobapolcok

Szép Házak / Tóth Anett
 
2018. március 10.
Kicsi fürdőszobába a nyitott falipolc, a nagyobb méretekkel rendelkező helyiségbe viszont az állópolc a legjobb választás. Azt, hogy végül melyik mellett döntünk, a fürdőszoba stílusa és színvilága is befolyásolja.

8 ötletes fürdőszoba polc


Kis- és nagy alapterületű fürdőszobába egyaránt ajánljuk ezt a falhoz rögzíthető, lépcsőszerű állópolcot, mely eredetileg könyvespolc. Ha kicsi a hely, ezt a darabot az ajtó mögé is elhelyezhetjük. Szinte az összes fürdőszobai kellék elfér rajta.


A mosdó fölé épített perem modern hatást kelt, és a fúrástól is megkíméljük magunkat illetve a burkolatot is. Ha a perem mögötti falrészt a helyiségbe passzoló mozaikkal, vagy beépített világítással is kiemelhetjük.


Ha hely tekintetében szűken vagyunk, a mosdónál azonban elkélne egy kis extra rakodófelület fúrjunk fel egy egyszerű, ám strapabíró hajlított fém polcot.


Mindig jól járunk néhány lebegőpolccal, amihez az elemeket méretre vágathatjuk a rendelkezésre álló helyhez igazodva. Tetőtéri fürdőszobában így praktikusan kihasználhatjuk a tető dőlése alatti üres falszakaszt, ahova szabályos szekrényt vagy polcot nehéz lenne találni. 


A fürdőszoba, zuhanyzó kialakításánál nagyon helytakarékos megoldás lehet egy falba süllyesztett polcrendszer, melyet a fürdő többi részéhez hasonlóan burkolhatunk.


Ami az egyik szobában könyvespolc, az lehet a másikban piperepolc. A lényeg, hogy a legtöbb bútor nem kizárólag egyik vagy másik helyiségben használható. Bátran vessük be a fürdőszobában is a keskeny helyiségek legkézenfekvőbb tárolási megoldását: a faltól falig érő a fapolcot. Csupán arról gondoskodjunk, hogy a felülete kezelve legyen a ráfröccsenő víz és a pára ellen.


Ha a helyiség mérete engedi, állítsunk be egy nagyméretű állópolcot, melyen a szükséges holmi tárolásán kívül megmutathatjuk néhány ideillő dísztárgyunkat is: szép formájú üvegcséket, kicsi vázákat, pipere dobozokat.


Az előzőhöz kicsit hasonló megoldás a falra rögzített félig zárt, félig nyitott szekrény. Ha nem szeretnénk mindent szem előtt hagyni, illetve védeni a párától néhány apróságot, ez a tökéletes megoldás.Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK