Lakberendezés
Lakberendezés  »  Lakberendezési tippek  »  Ellentétek vonzásában: fekete és fehér

Ellentétek vonzásában: fekete és fehér

Szép Házak
A fekete és a fehér párosa a világos és a sötét, a nappal és az éjszaka ellentétét és egységét szimbolizálja. A két színt variálva izgalmas enteriőrt komponálhatunk.

A fekete és fehér párosítás előnyei


Ezek a színtelen színek a legalkalmazkodóbbak, hiszen minden stílushoz illeszthetők. Egy fehér kanapé épp úgy része lehet egy vidékies, romantikus vagy egy antik nappalinak, mint egy ultramodernnek. Karakterét mi adjuk meg bútorokkal, kiegészítőkkel. Vigyázzunk azonban, ha túl sok fehéret használunk és a szobánk északi tájolású, az összhatás talán túlságosan rideg-hideg lehet. Nagy ablakos, világos helyiségeket hűthetünk, sötétebbeket pedig világosíthatunk a segítségével.


A fekete is igen sokféle lehet. Alkalmazzák a távol-keleti térszervezésben éppúgy, mint a modern formatervezésben. Kevesen merik, pedig drámai hatás érhető el azzal, ha egy falszakaszt feketével hangsúlyoznak. A meghökkentő formavilágú bútorokat a sötét háttér nagyszerűen kiemeli, de vigyázzunk, díszletszerű lehet a lakás. A fekete kiegészítők azonban remekül mutatnak fehér vagy szürke társaságában.

A fekete, a fehér és a szürke nem divatszínek, inkább a lakberendezés örök és állandó szereplői, így ha ezek közül az árnyalatok közül válogatunk, lakásunk soha nem fog kimenni a divatból.


Mire figyeljünk?


Ha egyenlő arányban használjuk e két színt, túlságosan vibráló, intenzív lehet a végeredmény. Érdemes tehát úgy válogatni, hogy főként az egyik – lehetőleg a világos – domináljon, míg az ellentétpárja csupán kiemelésre szolgáljon.Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK