Lakberendezés
Lakberendezés  »  Lakberendezési tippek  »  Faldekoráció

Faldekoráció

Szép Házak
A faldekoráció során a falat és a mennyezetet valójában egyenértékűnek tekinthetjük a bútorzattal, ezért legalább ekkora figyelmet kell rá fordítanunk a berendezéskor. A faldekoráció színének, felületének és mintájának ügyes megválasztásával meghitt vagy éppen izgalmas atmoszférát teremthetünk.

A falak előkészítése


Mielőtt nekilátnánk megújítani, kidekorálni az unalmasnak ítélt falakat, fontos, hogy megfelelően előkészítsük a felületeket. Nézzük át, vannak-e beázások vagy penészfoltok, ha igen, ezeket feltétlenül szüntessük meg. A lemállott vakolatot verjük le, javítsuk ki, a repedéseket gletteljük le és száradás után csiszoljuk simára.

A piszkos, poros vagy zsíros felületre semmiképpen ne vigyünk fel sem díszítő festést, sem tapétát, mert egyik sem lesz itt tartós. Ennek megtisztításáról ugyancsak gondoskodnunk kell.

Falmatrica egyedileg


Maradék tapétából készíthetjük el ezt az egyedi dekorációt. Előtte gondosan tervezzük meg, hogy az apró részek hova esnek, különben a mintázat nem jön ki, az összkép kusza lesz. Jó megoldás, ha a ragasztás előtt felrajzoljuk a falra az egyes részleteket és csak utána véglegesítjük a ragasztást.


Dekor festés falmatricával


A falat márványosra festették, mielőtt ezt a különleges tone in tone matricát a falra helyezték. Attól különleges, hogy árnyékos hatást kelt.Falfestés játékos kedvűeknek


Ha úgy ítéljük, hogy lakásunkba nem valók komolyabb kompozíciók, inkább valami érdekességet, különlegességet látnánk szívesen a falon, fessünk apró figurákat. Minél egyszerűbb a minta, annál könnyebben készítjük el.


Faltetoválás


Jó példa arra, hogy a biztos stílusérzékkel megválaszott falmatrica milyen dekoratív lehet. Ha jól kiválasztjuk a helyet, illetve a szoba arányainak megfelelő dekorációt választunk, a látvány különleges és nagyon hatásos lesz.


Stencilezett falfestés


A minát legyártathatjuk külön, aztán magunk, vagy egy ügyes festő szakemberrel elkészítjük kedvenc mintánkat a falra. Nagyon látványos, ha két, egymással szemközti felületeten a minta negatív, illetve pozitív változata látható.Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK