Lakberendezés
Lakberendezés  »  Lakberendezési tippek  »  A fehér és piros páros

A fehér és piros páros

Szép Házak
A két szín párosítása szinte minden stílushoz illik, csupán az arányokra kell figyelnünk. Legyen szó elegáns, extravagáns vagy letisztult, minimalista belsőről a piros és a fehér kettősével látványos, sőt, egyedi megjelenésű lakást teremthetünk. És, ami nem elhanyagolható, az ilyen enteriőrt soha nem találjuk unalmasnak.

A színek hatása


A fehér minden fényt visszaver, a legvilágosabb szín, az összes árnyalathoz illik – tompítva azt, vagy éppen kiemelve tulajdonságait. A piros a legélénkebb, legmelegebb, legfeltűnőbb szín, amitől izzani kezd a levegő. Életkedvet sugároz és energiát. Bátorság, őszinteség és lendület árad a piros-fehérrel komponált terekből. A stílus, a hangulat alakításában azonban nagyon sok múlik a keverési arányokon.Fontosak az arányok


Rendkívül intenzív páros, még nyomasztó is lehet. Ha falszínnek választunk pirosat, ne a teljes felületet, inkább csak egy-egy fontosabb szakaszt, falsíkot, vagy funkcionális szempontból kiemelt területet fessünk ilyenre, különben túlságosan összenyomjuk a teret. A piros élénk, energiától duzzadó szín, ne feledjük, hogy van némi szexuális kisugárzása is. A vörös fények, színek bujaságot, budoárhangulatot teremthetnek, ennek kompenzálására szükségünk van a fehérre.

Ugyanannyi piros, mint amennyi fehér jó értelemben vett feszültséget teremt. Egyensúlyozzuk ki az arányokat, és a lakás megtelik vitalitással. Azok válasszák ezt a megoldást, akik otthon szeretnének feltöltődni, mozgásba lendülni. Nyugalmat találni ugyanis a piros-fehér harca mellett nem igen lehet.

Ha szeretjük a pirosat, de elegáns, finom enteriőrre vágyunk, inkább a fehér domináljon a lakásban. Olykor akár egy piros díszpárna, gyertya, lámpaernyő is elegendő, hogy megtörjük a fehér semlegességét, visszafogott eleganciáját és feldobjuk a szobát. Friss, kedves, fiatalos hangulatot teremthetünk vele, ráadásul, ha megunjuk, könnyen, kevés költséggel változtathatunk az enteriőr hangulatán, más kiegészítőket alkalmazva.

Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK