Lakberendezés
Lakberendezés  »  Lakberendezési tippek  »  A figyelem középpontjában az előszoba

A figyelem középpontjában az előszoba

Szép Házak
Az előszoba, veranda, előtér – nevezzük bárminek – az elindulásról és a megérkezésről szól. Megtervezése, berendezése, az, hogy minden részletét eltaláljuk, nem könnyű feladat. Vegyük sorra, mi mindenre lehet szükségünk.

Az előszoba burkolata


Mindegy, hogy a bejárati ajtótóból előtérbe, előszobába vagy közvetlenül a nappaliba lépünk-e be, ennek a területnek a burkolata nagy igénybevételnek van kitéve. Az első benyomás sem elhanyagolható: a burkolat nem csupán a bejárat, hanem az egész lakás hangulatát is meghatározza.


Két szempontot vegyünk figyelembe: a burkolat alakját és tartósságát. Ha elegáns a lakás, az előtér is ezt a stílust kövesse, a könnyedebb hangulathoz persze másfajta anyagok lesznek jók. Az előteret növelhetjük optikailag, ha ugyanazt a burkolatot választjuk, amely az idenyíló helyiségben is van. Ekkor azonban lehet, hogy feladjuk a tartósság szempontját, hiszen ha a szobában faburkolat van, az előszoba is faburkolatot kap. Ha arra törekednénk, hogy az előszobát vizuálisan is elválasszuk a szomszédos helyiségtől – ez inkább egyterű lakásokban lehet igény – válasszunk eltérő anyagú burkolatot.

A faburkolat kellemes és meleg hatású, ám a nagy igénybevétel miatt az átlagosnál gyakrabban kell majd csiszolni, lakkozni, pácolni. A cserépburkolat tartós, ellenálló és jól karbantartható. A kőburkolat számtalan variációs lehetőséget biztosít és sokféle változatban kapható. Nem olcsó, ám tartós és szép. A terrakotta burkolat rusztikus és érdekes hatású. Válasszunk mázas változatot, így könnyen kezelhető és tartós.

Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK