Lakberendezés
Lakberendezés  »  Lakberendezési tippek  »  Gardrób helyett öltözősarok

Gardrób helyett öltözősarok

Szép Házak
Kevés lakás alkalmas arra, hogy a ruhákat, cipőket külön helyiségben tároljuk. Arra viszont a legkisebb lakás is alkalmas, hogy öltözősarkunk legyen.
Aki valóban rendet szeretne tartani lakásában, legjobb, ha az öltözéshez elkülönít egy sarkot a ruhás- vagy gardrób szekrény közelében. Így garantált, hogy a levetett vagy frissen mosott és vasalásra váró ruhák nem borítanak el minden négyzetcentimétert. Az egyéb kiegészítők pedig, mint például a bizsuk, ékszerek ugyancsak itt lesznek a legjobb helyen, sőt ebben a sarokban gyűjthetjük a szennyes ruhákat is. Ha elfér, legyen az öltözősarokban egy pipere asztalka tükörrel, vagy legalább egy szobainas egy székkel és egy fiókos komód.

Tartsuk ékszereinket jó helyen


Ideális ehhez egy csinos fésülködő asztalka, ahol minden kis tartozékot, csatokat, bizsukat a kezünk ügyében tudhatunk. Kedvenc ékszereinket meg is mutathatjuk egy kis ékszertartó alkalmatosságon, amit legjobb egy üvegbura alá állítani, így megvédhetjük őket a portól.


Óvjuk a ruháinkat


Válasszunk olyan tároló zsákot a legkényesebb ruháknak, amely a gyapjú és kasmír darabokat lélegezni hagyja, miközben védi a molyoktól is védi őket. Mindig mossuk ki a gyapjú holmit tárolás előtt, és tegyünk közéjük egy réteg savmentes selyempapírt.


Rejtsük el a cipőinket


A semmitmondó cipős dobozokat dobjuk fel címkékkel vagy fényképekkel, melyek elárulják a dobozok tartalmát. Tartsunk egy széket a közelben, ahova leülhetünk és kényelmesen le vagy felvehetjük a cipőinket.


Hosszú életet a ruháknak


Meghosszabbíthatjuk kényes, féltett ruháink életét, ha párnázott vállfára akasztjuk őket. A ruhakímélésen kívül ezek a vállfák tetszetősek is.


Tervszerű tárolás a szekrényben


Ha jól szervezzük a tárolást, a ruháink sokáig megőrzik tip-top állapotukat, hiszen így kevésbé gyűrődnek, ráncolódnak. Csoportosítsuk az egyes darabokat alkalom és anyag szerint, ezzel is könnyebben átlátjuk a fiókok és a polcok tartalmát. Időnként ne felejtsünk el selejtezni.


Használjunk szövet szennyestartót


Amíg a legkényesebb holmink a mosásra vár, sokkal jobb szövettel bélelt szennyestartóban tárolni, mivel ebben nincsenek durva felületetek és a selyem, a kasmír, a gyapjú kevésbé sérül.

 

Csecsebecsék üvegtálon


Az üveg tortatál nem csak sütihez használható, ékszertartónak legalább olyan praktikus. Tartsuk itt a legszebb parfümös üvegcséinket. A tükörrel pedig lényegesen nagyobbnak és fényesebbnek láttathatjuk a teret.


Tegyük méltó helyre a fehérneműt


Legszebb és legkényesebb fehérneműinket semmiképpen se gyűrjük be egy parányi fiókba, inkább tartsuk ezeket egy pamut tároló zsákban, ahol megfelelően lélegzik a selyem és a csipke.


Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK