Lakberendezés
Szőnyegtisztítás szárazon és nedvesen
A szőnyegek tisztítása nem tartozik a mindennapos takarítási tevékenységek közé, hiszen némelyik darab különleges figyelmet és ápolást igényel.  »
Nyakunkon a karácsonyi nagytakarítás, de arra gondoltunk-e, hogy a különféle tisztítószerek helyett vagy mellettük a hatékony citromot vessük be? »
Már egy kancsónyi szűrt víz elég ahhoz, hogy fedezzük a napi szükséges folyadékbevitelt, ami jó közérzetünk és egészségünk megőrzéséhez fontos. »
A tűzhely a konyha középpontja, ezért fontos, hogy mindig tiszta és foltmentes legyen. Jól bevált házi praktikákkal gondoskodhatunk a higiéniáról. »
A legrosszabb, ami a vasalóval történhet, hogy a talpa karcos lesz, vagy ragacsos, égett foltok csúfítják, ami aztán a textíliákon is nyomot hagy. »
A hűtőszekrényben tapasztalható kellemetlen szagokért leggyakrabban a benne hagyott ételek felelősek. Házilagos módszerekkel tehetünk ellene. »
Hiába tiszta a lakásunk, előfordulhat, hogy legyek, hangyák, darazsak keresztezik utunkat. Házi praktikákkal mellőzhetjük a vegyszerek használatát. »
Foltok, erős napfény, túl meleg vagy túl nedves levegő – a féltett szőnyegek legnagyobb ellenségei. Mit tegyünk, ha baj van? »
Bosszantó, ha a bútor kárpitján, a szőnyegen vagy függönyön folt esik, ám a dolog egyszerűen orvosolható vegytisztítás nélkül is. Néhány házi praktika. »
Ahhoz, hogy fehér ruháink fehérek is maradjanak, nem kellenek drága, vegyi anyagokkal teli szerek. Házi praktikák fehérítéshez, folttisztításhoz. »
Nem kellenek drága mosószerek és gyakran allergén anyagokat tartalmazó öblítők ahhoz, hogy ruháink mosás után makulátlanok, puhák, illatosak legyenek. »
Hiába vigyázunk bútorainkra, a balesetek, bútorsérülések idővel óhatatlanul bekövetkeznek. Mit tehetünk a felületi karcolódások ellen? »
A foltok nem kímélnek semmit. És, hacsak nem tartunk komoly arzenált folteltávolítókból, néha házilagos módszerekhez kell folyamodnunk. »
Nemcsak bosszantó, hanem az egészségünkre is káros, ha felbukkan egy-egy rágcsáló vagy kártékony rovar a lakásban, a ház körül. Mi a teendő ilyenkor? »
Az esővíz gyűjtése és hasznosítása nem újkeletű dolog, sőt, kicsit nyugatabbra a legtöbb családi házban ez természetes. Honosítsuk meg mi is! »
Kávézacc, szódabikarbóna, rizs. Gondolnánk-e, hogy segítségükkel eltüntethető a makacs zsír, a kellemetlen szagok és a penész? »